Se dau trofeele „de vară”. Daum vine la meciuri să vadă ce pot fotbaliştii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programate la o zi una după alta, din cauza ostilităţii dintre FRF şi LPF, Supercupa României şi finala Cupei Ligii îi vor “vorbi” selecţionerului Cristoph Daum despre calitatea fotbalului românesc.

Prima anomalie este că Supercupa României se joacă înainte de finala Cupei Ligii, adică prima dată se deschide noul sezon fotbalistic, după care se încheie precedentul. Această programare neinspirată e cauzată de relaţiile ostile dintre “palate”, între LPF şi FRF purtându-se un război rece în ultimele luni. De fapt, pentru întârzierea cu care are loc finala Cupei Ligii i se poate mulţumi unei singure persoane, fostul selecţioner Anghel Iordănescu, cel ce a insistat pentru comprimarea sezonului precedent pentru a avea timp destul să pregătim dezastrul din Franţa.
O a doua chestiune nelalocul ei este că Supercupa României a fost programată pe Cluj Arena, în condiţiile în care una dintre combatante este CFR Cluj. Surprizele continuă şi la regulament: dacă e egal după 90 de minute, se bat direct lovituri de departajare, se sare peste prelungiri.
Pentru antrenorul Astrei, Marius Şumudică, situaţia suspendării este în continaure ambiguă. Dacă pe plan intern lui i s-a transmis că este suspendat două luni începând cu meciul de astăzi, de la UEFA şi FIFA mesajul a fost că interdicţia de a mai conduce echipa se aplică pe perioada 8 iunie – 8 august.   

Supercupa României CFR Cluj – Astra, sâmbătă, ora 21.45, Pro TV, DigiSport
Căpitanul clujenilor, Mario Camora, şi-a depus actele pentru obţinerea cetăţeniei române şi ar putea fi o variantă pentru selecţionerul Cristoph Daum în perspectiva următoarelor preliminarii. Portughezul de 29 de ani joacă pe postul de fundaş stânga şi este văzut ca o variantă mai experimentată de înlocuire a lui Răzvan Raţ, în raport cu tinerii Steliano Filip sau Bogdan Vătăjelu. Fost jucător şi antrenor în Germania, Vasile Miriuţă aşteaptă cu interes întâlnirea cu selecţionerul Daum, care şi-a anunţat prezenţa la ambele meciuri din acest weekend. 
Astra încă mai speră să obţină acordul lui Cristian Săpunaru, care se lasă aşteptat. De asemenea, giurgiuvenii speră în reglementarea rapidă a situaţiei lui Budescu, fostul atacant al Astrei antrenându-se deja cu echpa. În fine, Şumudică îşi doreşte transferul unui atacant danez, variantă de acoperire a absenţei lui Denis Alibec. Accidentat la EURO, vârful Astrei a plecat la Bologna, unde va urma un tratament de aproximativ trei săptămâni.

Finala Cupei Ligii Steaua – Concordia Chiajna, duminică, ora 20.00, DigiSport, DolceSport
Steaua are ocazia să-şi treacă un trofeu în palmaresul ediţiei 2015-2016, chiar şi pe cel mai neînsemnat dintre ele. Echipa lui Reghecampf a încheiat perioada de pregătire cu un rezultat dubios cu PAOK Salonic, un 4-3 care a lăsat loc de interpretări, mai ales că ambele echipe sunt sponsorizate de case de pariuri. Pe lângă acest amănunt, roş-albaştrii încă fac valuri pe tema obligativităţii de a folosi un jucător Under 21, având la dispoziţie doar două variante: portarul Cojocaru şi Alexandru Tudorie. Regula nu se aplică pentru finala de duminică de pe Arena Naţională.
Pentru Concordia Chiajna, prezenţa în această finală este o premieră. Echipa lui Emil Săndoi se va întoarce abia vineri din cantonamentul din Turcia, unde a avut rezultate şi prestaţii decente. De la echipă au plecat vedetele Milevsky şi Obodo, iar Săndoi vrea să-l resusciteze pe „Prinţul” Cristea. “Ar fi frumos să câştigăm un trofeu, dar este foarte greu. Steaua are jucători valoroşi, sunt într-o altă perioadă a pregătirii faţă de noi. Dar e un singur joc şi orice se poate întâmpla, pot fi şi surprize. Nu am renunţat la ideea de a mai transfera câţiva jucători, sper să mai resuscităm din cei vechi şi care au jucat mai puţin sau au fost împrumutaţi. Adrian Cristea s-a prezentat foarte bine la antrenamente. Sper totuşi să reuşim să facem şi câteva transferuri. Obiectivul nostru este să ne clasăm pe unul din locurile 7-10”, a spus Săndoi.

Disputarea partidei dintre Steaua şi Chiajna e periclitată de incidentele din Turcia
 

400
de mii de euro va primi câştigătoarea Cupei Ligii Adeplast, premiul fiind de patru ori mai mare faţă de cel de anul trecut

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite