Scrisoarea de adio a lui Tito Vilanova: "Înfrunt această nouă etapă a bolii cu maximă încredere că totul va fi bine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tito Vilanova FOTO Facebook
Tito Vilanova FOTO Facebook

Tito Vilanova şi-a anunţat retragerea din funcţia de antrenor al Barcelonei după reapariţia semnelor de cancer la glanda parotidă.

Barcelona caută un nou antrenor, după ce doctorii i-au transmis lui Tito Vilanova că are nevoie de tratament şi, posibil, o nouă operaţie, la glanda parotidă. Antrenorul catalanilor a transmis suporterilor şi echipei o scrisoare de adio, solicitând presei, în acelaşi timp, să-i respecte intimitatea şi liniştea de care are nevoie în aceste momente. 

Scrisoarea lui Vilanova

"Mulţumesc, Barça, vă mulţumesc tuturor.
După 5 ani minunaţi în care am făcut parte dintr-o echipă care a transformat în realitate visul oricărui antrenor, a venit momentul să înfrunt o schimbare în viaţa mea profesională pentru a-mi concentra toată puterea şi energia în procesul bolii cu care am fost diagnosticat în urmă cu un an şi jumătate.

Tratamentul pe care trebuie să-l urmez de acum înainte nu îmi permite, conform părerii medicilor, să mă pot dedica sută la sută îndatoririlor unui antrenor principal cu exigenţele unei echipe ca FC Barcelona, dar voi continua să fiu aproape de club şi voi continua să muncesc, dar având alte sarcini, pentru această echipă pe care o iubesc atât de mult.

Nu e uşor să mă despart de acest grup de oameni atât de speciali, jucătorii, colegii din staff şi prietenii cu care am împărţit atîtea momente de neuitat. Le voi fi etern recunoscător pentru tot ce mi-au oferit şi mi-au demonstrat. Calitatea umană şi fotbalistică a acestei echipe poate depăşi orice obstacol şi sunt convins că va aborda la potenţial maxim toate noile obiective sportive ale unui sezon care trebuie să fie interesant pentru toată lumea.

Vreau, de asemenea, să mulţumesc preşedintelui, întregii conduceri, directorului sportiv Andoni Zubizarreta pentru toată încrederea pe care mi-au oferit-o şi, mai ales pentru sprijinul lor necondiţionat, atât profesional, cât şi personal. La fel de important pentru mine este sprijinul medical şi uman pe care l-am primit de la doctorul Ramon Canal şi de la echipa sa de medici, care îmi sunt alături. Ştiu că această partidă nu o joc singur, că fac parte dintr-un club solidar care mă va ajuta să câştig acest îndelungat proces, aşa cum am făcut şi până acum.

Vouă, tuturor, socios şi suporteri ai Barcelonei, vreau să vă mulţumesc din toată inima pentru sprijinul şi dragostea pe care mi le transmiteţi, nu doar acum, ci de-a lungul ultimelor luni. Vreau să vă spun că sînt liniştit, puternic şi că înfrunt această nouă etapă a bolii cu maximă încredere că totul va fi bine.

Le mulţumesc, de asemenea, tuturor fanilor din fotbal, colegilor de breaslă, cluburilor, sportivilor, persoanelor cunoscute sau mai puţin cunoscute pentru mesajele de încurajare atît de reconfortante pentru mine şi pentru familia mea.

uint momente dificile pentru ai mei şi din acest motiv am cerut presei respect şi înţelegere. Acum că nu mai sunt antrenorul Barcelonei sper să pot avea parte de liniştea şi intimitatea de care atît eu, cît şi familia mea avem atîta nevoie în aceste momente.

Nu aş vrea să închei această scrisoare fără să urez mult succes şi tot ce e mai bun noului antrenor al celei mai bune echipe din lume.

Vă mulţumesc mult tuturor
Tito Vilanova

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite