Scandalul ia amploare: Răzvan Marin îşi face de râs doi colegi de la echipa naţională. Stoichiţă pune şi el gaz pe foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
marin

Meciul cu Muntenegru s-a jucat marţi, însă continuă să facă valuri în fotbalul românesc, fiindcă între victoria cu 1-0 şi o eventuală înfrângere n-a existat nicio diferenţă.

România a învins la limită la Podgorica şi a şi-a ratat obiectivul de a se clasa între cele mai bune două echipe de pe locurile secunde în Liga C a Naţiunilor pentru a prinde urna a 3-a la tragerea la sorţi pentru Euro 2020. 

Naţionala avea nevoie de un succes la cel puţin două goluri diferenţă şi, chiar dacă a condus cu 1-0 la pauză, în partea secundă n-a forţat şi marcarea golului doi. Mai mult, în minutul 88, selecţionerul Cosmin Contra a scos un atacant (Keşeru) pentru a introduce un mijlocaş defensiv, Tudor Băluţă! Ulterior, Contra a spus că prin această mutare l-a urcat pe Nicolae Stanciu în ofensivă.

Ceea ce a indignat însă cu adevărat a fost ceea ce s-a auzit la interviurile de după meci. Atât Cristi Manea, cât şi Ciprian Deac au spus că nici nu ştiau că naţionala are nevoie de un succes la două goluri diferenţă!

„Noi n-am ştiut că mai avem nevoie de un gol“, a spus fundaşul legitimat la CFR Cluj, iar Deac, colegul său, a avut o poziţie identică: „Dintre cei care am jucat, care am fost pe teren, nu cred că ştia nimeni că mai avem nevoie de încă un gol“.

După aceste declaraţii, Cosmin Contra a luat foc şi a insistat că le-a transmis jucătorilor, inclusiv la pauza meciului, că trebuie să câştige la două goluri diferenţă. Acum, spusele selecţionerului au fost confirmate la Digi Sport şi de Răzvan Marin.

„Eu ştiam, s-a spus de două ori la şedinţa din ziua meciului şi chiar după meciul cu Lituania că ne trebuie o victorie la cel puţin două goluri diferenţă ca să nu picăm în urna a patra. S-a spus şi că nu depindeam doar de noi, ci şi de Scoţia – Israel“, a precizat mijlocaşul celor de la Standard Liege.

Stoichiţă, tranşant: „Trăiesc pe lumi paralele?!“

La fel de vehement a fost şi şeful Comisiei Tehnice FRF, Mihai Stoichiţă. „Ar trebui să vedem mai mult partea plină a paharului şi să nu speculăm faptul că unii dintre jucători n-au ştiut (n.r. - că România are nevoie de o victorie cu 2-0 în meciul cu Muntenegru). Cum să nu ştie? Ce, trăiesc în lumi paralele? Eu cred că se interpretează lucrurile astea şi e păcat pentru că nu văd de ce să stricăm o atmosferă pe care Cosmin Contra a creat-o la echipa naţională. Dacă ne uităm la urnele valorice, aşa cum au fost ele delimitate, vedem că tot aceleaşi echipe le întâlnim. Fie că eşti în urna a treia, fie că eşti într-a patra, tot cu aceleaşi echipe joci. Facem prea mare caz de lucrul ăsta“, a precizat Stoichiţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite