Salariu galactic pentru Zinedine Zidane la revenirea la Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul francez Zinedine Zidane s-a întors la conducerea tehnică a echipei Real Madrid după 284 de zile, el fiind prezentat oficial, luni seară, de clubul din Madrid.

Zidane a semnat un contract până în 30 iunie 2022 şi va primi anual 15 milioane de euro.  Francezul îl înlocuieşte pe argentinianul Stantiago Solari, sub conducerea căruia au fost ratate toate trofeele în acest sezon, cu excepţia Cupei Mondiale a cluburilor.

Zinedine Zidane şi-a anunţat plecarea de la campioana Europei, Real Madrid, la 31 mai 2018.

În vârstă de 45 de ani, tehnicianul francez a preluat Real Madrid în ianuarie 2016. În doar doi ani şi aproape cinci luni, el a câştigat nouă trofee cu formaţia madrilenă: de trei ori consecutiv Liga Campionilor, campionatul Spaniei în 2017, Supercupa Spaniei în 2017, Supercupa Europei în 2016 şi 2017, şi Cupa Mondială a cluburilor, în aceiaşi ani.

Zidane a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, evoluând la echipele Cannes, Bordeaux, Juventus şi Real Madrid. Cu naţionala Franţei, pentru care a jucat de 108 ori, Zidane a câştigat Cupa Mondială în 1998 şi Campionatul European în 2000.

Retras din cariera de fotbalist în 2006, el a preluat echipa a doua a clubului Real Madrid, în iunie 2014, înainte de a ajunge pe banca tehnică a formaţiei pe care a transformată într-o campioană absolută a Europei şi a lumii.

Eliminată din Liga Campionilor şi Cupa Spaniei, Real Madrid ocupă locul 3 în La Liga, cu 51 de puncte, în 27 de etape. Lider este FC Barcelona, cu 63 de puncte, urmată de Atletico Madrid, cu 56 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite