CONFERINŢĂ Mircea Sandu: „Poate vom aduce o mângâiere familiei căreia i-a fost ucis copilul de maidanezi: e invitată la meciul România - Ungaria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Sandu a susţinut miercuri o conferinţă de presă despre meciul pe care România îl va susţine vineri împotriva Ungariei, începând cu ora 21.00 şi care va fi transmis de TVR.

Mircea Sandu: „Am primit sprijinul Ministrului de Interne pentru siguranţa publică. Există o echipă numeroasă care se ocupă de organizarea acestui eveniment, sunt bucuros că şi în România lucrurile se desfăşoară la cel mai înalt nivel de protecţie a spectatorilor şi, în general, a suporterilor. Avem în acest sens o bună colaborare cu reprezentanţii galeriilor şi din Bucureşti, şi din ţară. Colegii mei din federaţie şi-au făcut temele până în acest moment. Am avut discuţii şi cu Piţurcă, şi cu jucătorii despre ce înseamnă acest meci cu Ungaria pentru atingerea obiectivului nefixat, de a merge la Campionatul Mondial din 2014.
Oamenii din stadion trebuie să înţeleagă să încurajăm echipa noastră, să descurajăm echipa oaspete şi nu avem nevoie de sloganuri rasiste ori xenofobe. Poate o să aducem o mângâiere familiei căreia i-a fost ucis unul dintre copii de către un maidainez: sunt invitaţi la meciul România - Ungaria“.

Marcel Nicolaescu, (viceprimar capitală): „Cel mai bun să învingă şi acela să fie România. Vom asigura maşini pentru transporturilor ungurilor, avem asigurate autobuze şi de la aeroport. Avem un fanzone în apropierea stadionului, unde vom asigura suporterilor şi puncte de desfacere a produselor tradiţionale româneşti. În zonă nu se vor distribui băuturi alcoolice începând cu ora 13.00 şi până după miezul nopţii. Sunt convins că va fi un meci şi o competiţie care se vor desfăşura la un nivel superior şi ne vor face mândri că trăim într-o capitală europeană. Metroul şi RATB-ul vor avea program prelungit, toate condiţiile vor fi asigurate pentru ziua de vineri.
Vom organiza astfel încât să nu avem accidente legate de câinii maidainezi şi suporteri. În timp, vor fi create toate condiţiile să fie sterilizaţi. Am luat toate măsurile să nu existe riscul pentru ca cineva să moară din cauza lor. Dorim rezolvarea problemei, prin sterilizare şi apoi repartizarea lor în adăposturi. Toţi câinii “. 

Dumitru Dascălu, reprezentat Jandarmerie: „Suporterii români vor avea acces doar cu drapelul ţării, fără mesaje scrise. Ambele grupări de suporteri au solicitat o coregrafie, care se încadrează în limitele prevăzute de lege. Nu vor avea acces cu obiecte pirotehnice. Controalele corporale vor fi foarte amănunţite, făcute de stewarzi şi dublate de către Jandarmerie“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite