România rămâne o echipă obscură în Cupa Davis: cum s-a decis confruntarea cu Slovacia după două zile şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tecău (stânga) şi Mergea n-au putut ajuta România
Tecău (stânga) şi Mergea n-au putut ajuta România

Dacă la Fed Cup, competiţie rezervată fetelor, Halep şi colegele ei au ajuns în lumea bună a tenisului, în schimb, la băieţi situaţia e exact inversă.

România a jucat la Mamaia împotriva Slovaciei în turul doi a Grupei I, zona Euro-Africană, însă avantajul terenului propriu nu i-a ajutat pe tricolori.

Înainte de primele partide care au avut loc, vineri, slovacii au pronosticat o victorie lejeră şi exact aşa s-a întâmplat. Asta în ciuda faptului că România a pornit cu o victorie, Marius Copil învingându-l pe Norbert Gombos. De aici însă, au urmat trei eşecuri consecutive.

Mai întâi, Klizan a trecut de Ungur, iar apoi, sâmbătă, a venit cea mai grea lovitură. Cuplul Tecău / Mergea, primul campion la Wimbledon, iar al doilea semifinalist la All-England Club, a pierdut confruntarea cu anonimii Martin şi Zelenay!

Astfel, punctul pe care România s-a bazat cel mai mult s-a dus în contul slovacilor, care au şi tranşat calificarea în primul meci de duminică. Klizan l-a învins pe Copil, scor 7-6, 6-3, 6-3, iar Slovacia a ajuns în barajul de calificare pentru Grupa Mondială.

Acest obiectiv e ratat pentru al patrulea an la rând de România, care va merge în turul I din Grupa I, Zona Euro / Africană. 

UPDATE 17.42 - În ultimul meci al zilei, Adrian Ungur l-a învins pe Norbert Gombos, scor 6-4, 6-4. A fost o victorie de palmares, iar România - Slovacia s-a terminat cu scorul de 3-2 pentru oaspeţi, după trei zile de meciuri la Mamaia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite