România, la un pas să dea lovitura în lumea tenisului. Cine e omul care vrea să  mai aducă un turneu WTA în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Popularitatea pe care a căpătat-o tenisul în ultimii ani, în special graţie performanţelor Simonei Halep, ar putea aduce beneficii şi mai mari României.

Ion Ţiriac şi-a anunţat intenţia de a organiza o întrevedere cu primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, pentru a discuta despre organizarea unui important turneu WTA în România. Ţiriac ia în calcul cumpărarea licenţei unui turneu dintre cele care ar fi scoase la vânzare.

"Mă duc la Cluj să vorbesc cu primarul de acolo. Sunt două, trei, patru turnee feminine de vânzare. Cred că un turneu feminin mai mare de 250 puncte WTA îşi are locul în România", a declarat Ion Ţiriac

10.000 de spectatori este recordul de audienţă la un meci de tenis în sală din România, stabilit în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la meciul de Fed Cup dintre România şi Elveţia, din aprilie 2018.

În acest moment, singurul turneu WTA din România este Bucharest Open, din luna iulie, dotat cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari şi unde câştigătoarea primeşte 280 de puncte WTA. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite