România, făcută de râs: Naţionala de rugby riscă să rateze Mondialul după ruşinea regizată de Octavian Morariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Morariu
Octavian Morariu

Preşedintele Rugby Europe, Octavian Morariu, a delegat o brigadă românească la meciul Belgia - Spania, astfel încât ibericii să fie „decapitaţi“, iar românii să ajungă la Mondiale. Metoda sa tipic românească a scandalizat lumea rugby-ului, iar decontul a venit acum.

Arbitrajul scandalos al lui Vlad Iordăchescu în confruntarea dintre Belgia şi Spania, încheiată cu victoria surprinzătoare a belgienilor, a provocat un val uriaş de reacţii acide în lumea rugby-ului.

Rezultatul a calificat România la Cupa Mondială din 2019, însă a murdărit imaginea sportului românesc la nivel internaţional. Scandalul a luat o amploare atât de mare, încât World Rugby a deschis o anchetă şi, potrivit prosport.ro, astăzi a venit cu o recomandare. Pe scurt: forul mondial cere rejucarea meciului Belgia - Spania! 

Această reacţie din partea celor de la World Rugby vine şi în contextul în care, de curând, s-a aflat că echipa României ar fi folosit în meciurile ei un sportiv care nu prea ar fi avut drept de joc.

Ce s-a scris în comunicatul oficial al celor de la World Rugby?

*World Rugby va stabili o comisie independentă de litigii pentru a examina problemele apărute la Rugby Europe Championship ediţia 2017-2018, competiţie care a oferit biletele de calificare la Cupa Mondială de Rugby 2019.  

*World Rugby este profund îngrijorat de împrejurările create în jurul meciului Belgia - Spania, un meci decisiv în contextul calificării Cupa Mondială de Rugby 2019. Mai exact, îngrijorări vizavi de numirea unei echipe de oficiali care nu a fost neutră, în contextul calificării.

*Recunoscând responsabilitatea Rugby Europe de a judeca evenimentele din propria competiţie, având în vedere contextul şi importanţa jocului, World Rugby a acţionat imediat pentru a solicita informaţii referitoare la problemele de mai sus de la Rugby Europe şi de la echipele participante. 

*Având în vedere toate informaţiile disponibile, Comitetul Executiv al World Rugby şi Consiliul pentru Cupa Mondială de Rugby consideră că o rejucare ar fi în interesul rugbyului.

*Între timp au apărut noi informaţii referitoare la eligibilitatea unor jucători din cadrul Rugby Europe Championship. Având în vedere că aceste informaţii se referă la încălcarea potenţială a reglementărilor mondiale de rugby şi având în vedere complexitatea şi interconectivitatea problemelor, este necesară o revizuire completă şi independentă a situaţiei. Acest lucru este în interesul sportiv, al echipelor şi al fanilor şi este pe deplin susţinut de Rugby Europe.

*În acest sens, preşedintele grupului juridic independent, Christopher Quinlan, a fost însărcinat să formeze şi să convoace comitetul pentru litigii, în conformitate cu condiţiile de participare la Cupa Mondială de rugby din 2019.

*În paralel, un grup juridic independent a fost desemnat de Rugby Europe pentru a examina comportamentul jucătorilor după fluierul final al meciului Belgia - Spania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite