România, calificată în şase finale la CM de fotbal tenis din Cipru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Componentele delegaţiei României s-au calificat în finale la toate probele (simplu, dublu şi triplu) ale Campionatului Mondial de Fotbal Tenis din Cipru. De asemenea juniorii tricolori au reuşit să se califice în finalele ce vor avea loc la Nicosia, atat la simplu cât şi la dublu şi triplu.

„România a cucerit în ultimii ani aproape toate medaliile de aur puse în joc la competiţiile internaţionale. Până azi ne-am calificat în finală la şase probe şi sperăm să mai accedem şi la alte probe în faza suerioară. Ne propunem să cucerim la această ediţie de CM cel puţin 9 medalii de aur”,  a spus Frederico Tavares Tchabass, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal Tenis.

image

Una dintre cele mai spectaculoase probe este cea de triplu, unde delegaţia României, care este reprezentată de echipa Lorin Petrescu şi Florin Purice, este favorită.

image

În delegaţia Albaniei a evoluat un jurnalist din România, Elsion Vaso, de la Digi Sport.

image

Unul dintre cei mai bine cotaţi arbitrii la nivel internaţional la această ediţie a Campionatului Mondial este românul Cristi Perianu.

image

Românii au pătruns în aproape toate colţurile lumii la această disciplină sportivă, exempul fostului fotbalist Sorin Rădoi fiind reprezentativ. El a ajuns să fie atât preşedintele, cât şi antrenorul naţionalei Spaniei.

image

Fost coleg cu Laurenţiu Reghencampf, Cosmin Contra şi Cristi Ciocoiu la Chindia Târgovişte şi la naţionala de juniori, el activează de 18 ani în Spania. Sorin, care a ales să plece din România la 22 de ani, a reuşit deja să aducă o medalie de bronz la fotbal tenis pentru delegaţia iberică la ediţia trecută a CM. „Am mai avut oferte de la Ceahlăul şi Foresta, dar am preferat să plec din România. Ca să scap de forma de sclavie din fotbalul românesc instituită de diverşi preşedinţi sau patroni. Am mai activat în Franţa şi Suedia. Fotbal tenisul este pentru mine o formă de a trăi”, a declarat Sorin Rădoi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite