Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior: „Putin este criminal de război!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rinat Ahmetov
Rinat Ahmetov

Acuzat de mai multe ori, mai ales după ce ruşii au intrat în regiunile Doneţk şi Lugansk, că ar fi un apropiat al lui Vladimir Putin, patronul lui Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov a luat o poziţie dură faţă de liderul de la Kremlin.

Rinat Ahmetov a luat atitudine faţă de acţiunile lui Vladimir Putin, dictatorul rus care a trimis trupe în Ucraina, numindu-l pe şeful de la Kremlin drept criminal de război. „Rusia este o ţară agresoare şi Putin un criminal de război. Ucraina a fost mereu pacifistă şi nu a atacat pe nimeni. Astăzi, în satele, în oraşele noastre, infrastructura este distrusă. Civilii mor şi suferă”, a declarat Rinat Ahmetov, conform publicaţiei ucrainene sport.ua, declaraţii preluate de playsport.ro.

Ahmetov, cu o avere estimată la aproximativ 7,5 miliarde de dolari, a fost acuzat că ar fi finanţat mişcarea separatistă din regiunea Doneţk în 2014, oligarhul ucrainean negând aceste fapte. În plus, a fost acuzat şi de faptul că ar planifica o lovitură de stat pentru înlăturarea actualului preşedinte Zelenski. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite