Reghecampf, cu sabia deasupra capului: moment de răscruce pentru cariera românului după anunţul arabilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf
Laurenţiu Reghecampf

După un al doilea mandat ratat la FCSB, în care a câştigat doar Cupa Ligii într-un sezon şi jumătate, Laurenţiu Reghecampf  îşi încearcă, din nou, norocul în Asia.

Doar că, dacă în România el a fost păstrat de Gigi Becali în funcţie, deşi a pierdut titlul în sezonul 2015-2016 în dauna Astrei, la arabi, el îşi va începe mandatul cu sabia deasupra capului. 

Al-Wahda, una dintre cele mai bogate grupări din Emirate, aşteaptă un nou titlu din 2010 şi tocmai a renunţat la Javier Aguirre pentru că mexicanul n-a fost în stare să câştige campionatul în doi ani pe bancă. Aguirre a cucerit în această perioadă două cupe, ultima acum şase zile, după o finală cu Al-Nasr (3-0), trupa pregătită de Dan Petrescu. Nici acest ultim triumf n-a fost suficient însă pentru a-i prelungi şederea lui Aguirre la Abu-Dhabi. Şefii clubului vor un antrenor capabil să câştige titlul care, în ultimii ani, a fost „confiscat“ de un alt român, Cosmin Olăroiu. Acesta a cucerit patru din ultimele şase ediţii ale campionatului din Emirate, devenind cel mai titrat antrenor din istoria primei ligi!

„Îl vom evalua după primul sezon“

Anunţul sosirii lui Reghecampf la Al-Wahda a fost făcut de unul dintre şefii echipei, Ahmed Al-Rumaithi, în presa locală.

„Reghecampf e aşteptat, săptămâna viitoare, pentru a semna contractul. Va fi un acord pe doi ani. După primul sezon, vom face o evaluare tehnică a mandatului său şi, în funcţie de ea, vom decide dacă vom pune capăt colaborării sau dacă vom activa opţiunea de prelungire pentru al doilea sezon“, a declarat Ahmed Al-Rumaithi.

Iar statistica arată că Al-Wahda n-are deloc răbdare cu antrenorii pe care îi angajează: din 2010 până acum, componenţa băncii tehnice s-a schimbat de nouă ori! În această perioadă, al doilea cel mai scurt mandat l-a avut chiar Ladislau Boloni, cel care a rezistat doar 97 de zile la club şi a fost dat afară după primul meci câştigat! Fostul selecţioner a fost „lucrat“ de jucătorii locali, nemulţumiţi de rigorile impuse de Boloni.

Moment de răscruce

Revenind la Reghecampf, mandatul la Al-Wahda va fi un moment de răscruce pentru cariera sa. Din 2015 până acum, el a cucerit un singur trofeu, Cupa Ligii cu FCSB. În această perioadă, el a trecut, pe rând, pe la Al-Hilal (Arabia Saudită), Litex Loveci (Bulgaria) şi FCSB, însă nicăieri n-a avut succes. Mai mult, la Al-Hilal a devenit primul antrenor român din istoria clubului care n-a câştigat niciun trofeu. Probabil, de aceea, i-a şi fost greu să se întoarcă în Orientul Mijlociu, imaginea lăsată în urma sa nefiind una pozitivă. 

Cât au rezistat ultimii antrenori la Al-Wahda

Nume Perioadă

Aguirre Iunie 2015 – Mai 2017

Al-Jaber Ianuarie 2015 – Mai 2015

Peseiro Noiembrie 2013 – Ianuarie 2015

Jarolim Iulie 2013 – Noiembrie 2013

Hickersberger Aprilie 2013 – Iulie 2013

Oli, aproape de sferturile Ligii Campionilor

În Emirate, Reghecampf se va bate la titlu cu Cosmin Olăroiu, în condiţiile în care Al-Nasr nu i-a prelungit contractul lui Dan Petrescu. Oli va începe cel de al cincilea sezon la Al-Ahli Dubai. El s-a clasat pe locul trei la ultima ediţie a campionatului, însă e aproape de sferturile Ligii Campionilor Asiei. Echipa sa a făcut 1-1 cu Al-Ahli Jeddah din Arabia Saudită, în deplasare, şi are prima şansă la calificare înainte de returul de la 29 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite