Record românesc de prezenţă la French Open: Câţi jucători vom avea la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a câştigat French Open 2018
Simona Halep a câştigat French Open 2018

Dacă la US Open au făcut deplasarea doar şase jucători din România, Begu, Buzărnescu, Ţig şi Sorana Cîrstea la simplu feminin, plus Raluca Olaru şi Horia Tecău la dublu, în schimb, situaţia va fi cu totul alta, la Roland Garros.

Organizatorii French Open au fost foarte inspiraţi atunci când, în loc să anuleze ediţia din acest an, programată, iniţial, pentru 24 mai - 7 iunie, au decis să nu cedeze în faţa fricii generate de pandemie şi au mutat evenimentul pentru 21 septembrie - 11 octombrie.

Iar asta pentru că acum, când lumea s-a convins că nu reacţii panicarde şi anularea diverselor evenimente e soluţia în faţa pandemiei, există un interes uriaş pentru Roland Garros. Iar aceată situaţie e reflectată şi în numărul foarte mare de jucători din România care s-au înscris pe lista participanţilor.

Potrivit Eurosport, la French Open 2020, vom avea un număr-record de sportive în calificări: 7! Iar dacă vor fi nişte retrageri până la startul competiţiei, e posibil ca Mihaela Buzărnescu să ajungă direct pe tabloul principal, iar Gabriela Talabă (229 WTA) să prindă şi ea un loc în calificări.

Până atunci, iată lista sportivilor din România care vor fi la French Open 2020:

TABLOUL PRINCIPAL

*Simona Halep (2 WTA)

*Irina Begu (73 WTA)

*Sorana Cîrstea (77 WTA)

*Patricia Ţig (88 WTA)

*Ana Bogdan (89 WTA)

CALIFICĂRI

*Marius Copil (191 ATP) 

*Mihaela Buzărnescu (122 WTA)

*Monica Niculescu (138 WTA)

*Irina Bara (161 WTA)

*Jaqueline Cristian (164 WTA)

*Gabriela Ruse (169 WTA)

*Laura Paar (200 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite