Răzvan Lucescu şi-a găsit „bagheta magică“: de unde a luat Xanthi în campionat, pe ce loc e acum, şi ce spune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai multe experienţe mai puţine reuşite, la naţionala României, Rapid, El-Jaish şi Petrolul, tehnicianul de 45 de ani pare să fi găsit echipa la care se potriveşte cel mai bine.

Răzvan Lucescu a semnat cu Xanthi Skoda la 24 septembrie, pe când echipa era pe locul 12 în campionat, aproape de poziţiile care duc în liga secundă. 

După un început mai greu (o singură victorie în primele cinci meciuri oficiale), echipa la care evoluează şi fostul stelist, Pantelis Kapetanos, şi-a început ascensiunea sub comanda lui Lucescu jr.

Joi, Xanthi a bifat un nou succes important, acasă, cu Panathinaikos, scor 4-2. Graţie acestui rezultat, Răzvan Lucescu a ajuns la şase victorii, o remiză şi patru înfrângeri de când e în Grecia. Această serie pozitivă se reflectă şi în poziţia ocupată de Xanthi în clasamentul primei ligi, acolo unde grecii sunt pe locul 5, calificant în play-off-ul pentru cupele europene. Xanthi are 24 de puncte, în timp ce lider e PAOK Salonic, acolo unde evoluează Răzvan Raţ, cu 31 de puncte.

„A fost un meci fantastic“

După victoria cu Panathinaikos, Răzvan Lucescu a făcut o analiză a jocului. 

„Cred că am făcut un meci foarte bun în faţa unei echipe foarte bine organizate, agresive şi care e mereu capabilă să-şi creeze ocazii de gol. Jucătorii mei au evoluat foarte bine, au început meciul în forţă şi am reuşit să înscriem de două ori. Ne-am fi aşteptat ca disputa să devină mai uşoară pentru noi după primele două goluri însă Panathinaikos a marcat la prima ocazie. Am început repriza secundă la fel de bine şi am mai punctat de două ori. A fost un meci fantastic şi cred că merităm cele trei puncte. Cred că suporterii sunt mulţumiţi pentru că au văzut un meci bun. Am avut şi o doză de noroc, dar suntem o echipă foarte bine organizată şi asta mă face fericit“, a declarat Lucescu, potrviti Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite