Răzvan Lucescu debutează pe banca "lupilor galbeni"contra finilor săi. Petrolul - Astra e azi, de la ora 20.30

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul antrenor al Petrolului va sta pentru prima dată pe banca „lupilor”, la derbyul cu Astra Giurgiu, unde tehnicianul Isăilă şi portarul Coman îi sunt rude.

Nouă zile a fost Răzvan Lucescu liber în România. În cea de-a zecea, de după revenirea din Qatar, unde a activat un an şi jumătate, a semnat cu Petrolul, iar azi va fi pe banca noii sale echipe. Destinul a făcut ca Lucescu jr. să debuteze contra Astrei, un meci cu o încărcătură aparte.
În primul rând se joacă pentru locul doi în clasament, în condiţiile în care Steaua e destul de greu de ajuns din urmă. Apoi, Petrolul şi Astra au fost până nu demult din acelaşi oraş. Nemulţumit că toate atenţia Ploieştiului se îndreaptă către Petrolul, patronul Ioan Niculae a mutat, în acte, echipa la Giurgiu. „Astralii” stau însă tot la Ploieşti, acolo se antrenează şi merg la Giurgiu doar cu o zi înaintea meciurilor de acasă.
Nu în ultimul rând, Răzvan va da piept cu doi dintre finii săi. El l-a cununat pe portarul Dani Coman şi a botezat una dintre fiicele antrenorului Daniel Isăilă. Între el şi Isăilă este o relaţie foarte apropiată. Au fost colegi de cameră la FC Braşov, iar după ce s-au apucat de antrenorat, Isăilă a fost secundul lui Răzvan la echipa de sub Tâmpa. De altfel, tehnicianul Astrei n-a ascuns niciodată faptul că Lucescu jr. este modelul său de antrenor şi că-l apreciază enorm. Iar Răzvan Lucescu nu e deloc străin de numirea lui Isăilă ca antrenor la Astra, primăvara trecută, el fiind cel care i l-a recomandat lui Dinu Gheorghe la vremea respectivă.
Chiar dacă nu îi este rudă, preşedintele Astrei face parte din anturajul Luceştilor, având o relaţie de prietenie atât cu Mircea, cât şi cu Răzvan, alături de care a lucrat în mai multe rânduri. „Petrolul a dat o lovitură de imagine prin aducerea lui Răzvan Lucescu. E un antrenor care ştie ce vrea, bun organizator şi motivator”, a declarat Vamă după numirea lui Răzvan.
Revenirea lui Răzvan Lucescu în Liga I se va petrece după un an şi nouă luni. Ultima dată a stat pe bancă la meciul Rapid – Dinamo 0-1, de pe 23 mai 2012. În total, în cariera sa are 176 de meciuri în campionatul intern, 86 câştigate, 54 terminate la egalitate şi 37 pierdute. Petrolul este a treia echipă pe care Răzvan o antrenează în românia, după FC Braşov şi Rapid, pe care le-a pregătit în două rânduri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite