Războiul FRF-LPF e în toi. Liga reacţionează cu un comunicat dur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LPF a reacţionat după ce Federaţia Română de Fotbal a propus ca cinci la sută din drepturile de televizare din Liga I să meargă către ligile inferioare.

"Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal ar fi trebuit să înţeleagă, după 3 de ani de mandat, că Liga Profesionistă de Fotbal, prin cele 14 cluburi participante în Liga 1, este principalul partener din cadrul fotbalului românesc.

Să încerci să diminuezi bugetul cluburilor cu peste 1,5 milioane euro, pe sub masă, printr-o hotărâre care nu aparţine Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, este un gest de haiducie incompatibil cu principiile de management promovate la nivel de discurs de echipă FRF.

Domnul Burleanu trebuie să înţelega că banii din drepturile TV pentru Liga I nu aparţin Federaţiei, astfel încat nu îi poate cheltui după bunul sau plac şi, mai ales, printr-un gest calificat corect de media ca fiind vădit electoral.

Iar dacă vorbim de solidaritate, ea funcţionează şi invers, motiv pentru care aşteptam ca domnul Burleanu să propună ca o parte din veniturile realizate de echipa naţionala să se întoarcă la cluburile din Liga I, tocmai pentru a încuraja în contiuare aceste cluburi să formeze jucători de o calitate excepţională.

Sau o astfel de măsura nu contează atâta vreme cât voturile celor 14 cluburi din Liga I nu sunt importante în economia alegerilor programate anul viitor la Federaţia Romana de Fotbal?", a declarat Justin Ştefan.

Conform principiului soldarităţii financiare, propus de FRF, 5% din drepturile TV pentru Liga 1 ar urma să revină cluburilor din liga a doua şi din liga a treia. Proiectul nu a fost însă votat de cluburile din Liga 1.

"Apreciez că dacă domnul Burleanu doreşte să pretindă în continuare o reputaţie pozitivă, trebuie să abandoneze încercarea de subordonare a cluburilor din Liga I şi să devină un partener real de dialog pentru Liga Profesionistă de Fotbal şi membrii săi"

Justin Ştefan, vicepreşdinte LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite