Rapid va juca un meci de baraj cu Concordia Chiajna pentru rămânerea în Liga 1. „Decizia e absolut comică, nu are nicio treabă cu fotbalul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suportere ale Rapidului FOTO: Adevărul
Suportere ale Rapidului FOTO: Adevărul

Deşi nu a primit licenţa pentru Liga 1, Rapidul ar putea juca şi în sezonul viitor în Liga 1, urmând să dispute un meci de baraj cu concordia Chiajna pentru locul rămas liber în prima divizie din România. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a dezvăluit data, ora şi locul disputării acestei partide de baraj.

UPDATE 15.00 Decanul de vârstă al Rapidului, Daniel Pancu, a contestat public decizia luată de Comitetul Executiv al FRF: "Decizia este absolut comică, nu are nicio treabă cu fotbalul. Nici nu se ştiu exact jucătorii din lot, nu avem pregătirea necesară, ce să jucăm? Şi la fel este şi la Concordia. Este absurd, cei din Comitetul Executiv trebuiau să ia decizia asta cel puţin acum trei săptămâni, pentru că ambele echipe aveau încă loturile de jucători cu care au terminat campionatul"

UPDATE 12.44 Mircea Sandu: "Am mai declarat că nu voi mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al FRF. Sper ca alegerile să decurgă în mod civilizat. E dreptul fiecăruia care îndeplineşte condiţiile statutare să se înscrie în acestă cursă."

UPDATE 12.14 Mircea Sandu: "Domnul Dragomir şi-a cerut scuze pentru excesul de zel de care a dat dovadă acum două săptămâni. Am supus la vot numărul de echipe cu care Liga I să înceapă în sezonul viitor. 7 membri au votat pentru 18 echipe, un singur membru a votat pentru 17 echipe. Comitetul Executiv a aprobat desfăşurarea unui baraj pe 13 iulie, la Ploieşti, la orele 21, între Rapid, echipă care nu a luat licenţa şi Concordia Chiajna, echipă care a primit licenţa. Dacă această partidă nu se va putea juca la Ploieşti, va avea loc în Bucureşti. Am încercat să creăm un echilibru în acest sens pentru a stabili cea de-a 18-a echipă care va juca în Liga 1. Miercuri, 10 iulie, se va hotărî la LPF calendarul sezonului 2013/2014.

Decizia de a completa Liga 1 cu un meci de baraj e una echilibrată, chiar dacă nu respectă în totalitate prevederile regulamentelor în vigoare. 

De acum înainte vom avea un fond de garantare pentru cluburile din Liga 1 pentru a preveni dificultăţile financiare cu care se confruntă echipele. Sper, totodată, ca toate echipele să îşi asigure bugetele pentru a duce la bun sfârşit campionatul viitor.

Am suspendat şedinţa Comitetului Executiv din cauza atitudinii lui Ion Crăciunescu, care nu a dorit să coabiteze cu actuala conducere a CCA. Vom decide la viitorul Comitet Executiv ce se va întâmpla cu Ion Crăciunescu, care a câştigat în instanţă dreptul de a redeveni preşedinte CCA. Dacă doreşte un război, îl vom duce până la capăt, fie civil, fie în instanţă. Problema e că îi vom plăti salariul în toată această perioadă.

Mă bucur că Universitatea Cluj şi-a apărat interesele pe căi legale şi şi-a câştigat dreptatea la TAS.

Dacă Viorel Duru este vinovat în cazul neprimirii licenţei de către Universitatea Cluj, atunci va fi demis. Dar e posibil să fie de vină comisiile şi atunci Duru nu are nicio vină. Vom analiza foarte atent această situaţie.

Eu rămân adeptul unui campionat cu un număr mai mic de echipe. 12 echipe, deci 32 de etape, ar însemna concentrarea valorii, deoarece aceste 12 echipe vor aduna cei mai buni jucători din România. Ar creşte spectaculozitatea, ar creşte sponsorizările, ar creşte publicitatea. Peste 2-3 ani sper să avem parte de o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru câştigarea campionatului şi pentru evitarea retrogradării", a spus Mircea Sandu la conferinţa de presă susţinută la sediul FRF.

UPDATE 12.04 Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a declarat la ieşirea din şedinţă Comitetului Executiv că două echipe vor juca baraj pentru locul rămas liber în Liga 1. Aceste echipe sunt Rapid şi Concordia Chiajna, echipă clasată la finalul campionatului pe locul 15. Meciul de baraj s-ar putea juca într-o singură manşă, la Ploieşti. Data nu a fost încă stabilită.

UPDATE 11.52 Conferinţa de presă a preşedintelui FRF programată după încheierea şedinţei Comitetului Executiv a fost amânată. Suspansul suporterilor Rapidului se prelungeşte.

Cei 11 membri ai Comitetului Executiv al FRF s-au întâlnit sâmbătă dimineaţă, la ora 9.30 pentru a discuta componenţa Ligii 1 în sezonul viitor. Toate discuţiile s-au purtat în jurul celei de-a 18 echipe care ar trebui să completeze tabloul participantelor în Liga 1, favorită fiind Rapid. Argumentul „feroviarilor” este acela că şi ei se află în insolvenţă, la fel ca „U” Cluj, formaţie care a primit licenţa pentru Liga 1 de la TAS.

În plus, rapidiştii vor avea un susţinător devotat în persoana lui Dumitru Dragomir, care a anunţat în „Adevărul” că va face tămbălău la Comitetul Executiv de astăzi.

Între timp, suporterii Rapidului se pregătesc de amicalul susţinut de echipa lor la Tărtăşeşti, localitate spre care fac deplasarea cu bicicletele! În momentul în care cei de la FRF vor afla decizia, giuleştenii vor fi în tribune, urmărind partida amicală cu Avicola Tărtăşeşti, formaţie antrenată de fiul lui Nicolae Cristescu, cel care a intenţionat să ia Rapidul de la Copos.

Cine face parte din Comitetul Executiv al FRF: Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Valeriu Argăseală, Cornel Şfaiţer, Gheorghe Constantin, Ştefan Stana, Marius Cociu, Sorin Ţerbea, Ion Crăciunescu, Dumitru Costin. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite