Prime modice pentru handbaliste: 12.000 de euro pentru titlul mondial!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula Ungureanu, portar România
Paula Ungureanu, portar România

Handbalistele echipei naţionale vor încasa o sumă mică dacă vor reuşi performanţa supremă la Mondialul din Danemarca. România debutează sâmbtă la CM.

55.600 de lei este suma maximă pe care Federaţia Română de Handbal o poate aloca fiecărei jucătoare, adică puţin peste 12.000 de euro.
Cristina Neagu şi compania întâlnesc mâine Suedia la Eslov, ultimul joc de pregătire înaintea Mondialului din Daneamrca. Până acum, naţionala de handbal feminin a câştigat cu Cehia şi Cuba, dar a pierdut cu Franţa în partidele-test ce au menirea de a ne duce în vârf de formă spre marea întâlnire din regatul nordic.
Având ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, fetele trebuie să obţină titlul mondial pentru a fi sută la sută sigure de de prezenţa la Rio sau să se claseze pe unul din locurile 2-7 pentru a participa la turneele preolimpice. „Locul unu m-ar mulţumi”, a declarat pentru prosport.ro preşedintele federaţiei, Alexandru Dedu. Acesta a dezvăluit şi recompensele pe care le primesc fetele dacă vor da lovitura în Danemarca: “Conform obiceiului pe care l-am împământenit, premierile vor fi conform Hotării de Guvern 1447, care apoi vor fi dublate de către Federaţia Română de Handbal”. 

Asta însemnă suma maximă de 55.600 de lei pentru titlul mondial, adică puţin peste 12.000 de euro de jucătoare.

O sumă minusculă, dacă ne raportăm la ce se întâmplă în alte sporturi. Fotbaliştii români, de exemplu, au luat în jur de 150.000 de euro doar pentru calificarea la EURO, iar sumele prezenţa la turneul din Franţa plus alte eventuale succese la vor ridica bonusurile. În tenis, Simona Halep câştigă 12.000 de dolari doar când iese din primul tur al vreunui turneu.


Grupa României e una puternică
Din Suedia, naţionala României pleacă spre oraşul danez Frederikshavn, gazda Grupei D de la Cupa Mondială. România se află într-o grupă cu superputerile Norvegia şi Rusia, cu Spania, şi cu mult mai slab cotatele Porto Rico şi Kazahstan. De altfel, debutul naţionalei noastre este unul lin, tocmai în compania echipelor modeste, urmând a juca primele partide împotriva naţionalei din Caraibe (sâmbătă, 5 decembrie) şi a kazacelor (luni, 7 decembrie), după care va întâlni Spania, Norvegia şi Rusia (8, 10 şi 11 decembrie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite