Prima semifinală a Ligii Campionilor: Juventus – Real Madrid, azi, ora 21.45

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două echipe abordează prima semifinală a Ligii Campionilor într-un moment perfect. Meciul e de la ora 21.45, în direct pe TVR 1, DigiSport şi Dolce Sport.

Juventus Torino şi Real Madrid se întâlnesc astăzi în manşa tur a semifinalelor Ligii Campionilor, un meci „clasic” al cupelor europene. În 1998 meciul a avut loc chiar cu o fază mai sus, adică în finală, partidă decisă în favoarea „albilor” de un gol al lui Predrag Mijatovici.
Revenind în prezent, meciul le prinde pe cele două combatante în vârf de formă. Victorioasă pe terenul Sampdoriei, Juventus Torino şi-a asigurat şi matematic titlul în Serie A şi se poate concentra exclusiv pe visul Champions League. De la mijloc lipseşte Paul Pogba, dar nu şi „dirijorul” Pirlo care a dezvăluit într-un interviu pentru „AS” că a fost aproape în 2006 de semnarea unui contract cu Real. Allegri mai are un as în mânecă, pe spaniolul Alvaro Morata, atacantul care a plecat de la Real după ce i s-a transmis că Benzema va rămâne opţiunea numărul unu pentru postul de vârf central. „Nu caut răzbunare, ba chiar îi mulţumesc lui Ancelotti că m-a folosit în finala cu Atletico de anul trecut”, a declarat Morata.
Şi Real Madrid e într-un perioadă fastă, cu nouă partide la rând în care nu a pierdut. Cel mai important, „galacticii” au recuperat şi moralul lui Cristiano Ronaldo, autorul unui hat-trick în victoria cu FC Sevilla, scor 3-2. Un succes ce o păstrează pe Real la două puncte de Barcelona şi îi permite starului lusitan să revină în fruntea clasamentului golgeterilor din Spania. Ronaldo are 42 de goluri în La Liga, Messi „doar” 40. Duelul dintre cei doi e la baionetă şi în Liga Campionilor: ambii au marcat câte 75 de goluri, fiind lideri în topul all-time al marcatorilor.
Carlo Ancelotti, fost antrenor la Juventus, are şi o problemă, prin absenţa certă a lui Karim Benzema, pe lângă cea a lui Modrici. Ca şi opţiuni tactice, există două variante: un cuplu de atac Ronaldo – Bale sau o „tripletă” ofensivă care să-l cuprindă şi pe mexicanul Chicharito Hernandez şi să-l scoată de la mijloc pe Isco.
Echipe probabile
Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Liechsteiener, Marchisio, Pirlo, Vidal, Evra – Morata, Tevez.
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo – J. Rodriguez, Kroos, S. Ramos, Isco – Bale, Ronaldo.


Guardiola are un plan anti-Messi
Cea de-a doua semifinală a Ligii Campionilor se dispută mâine in Spania, între FC Barcelona si Bayern Munchen. E un meci extrem de aşteptat care prilejuieşte revederea lui Guardiola cu fosta sa echipă. Conform informaţiilor din media spaniolă, antrenorul spaniol a conceput un întreg sistem anti-Messi, care cuprinde trei fotbalişti ce vor sta în permanenţă cu ochii pe argentinian. Guardiola a fost „înţepat” din Anglia de Mourinho, campion cu Chelsea: „Eu nu m-aş fi dus să antrenez o echipă la care ia titlul şi magazionerul”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite