Previziune sumbră a unei foste glorii a Stelei ’86: „În trei ani se alege praful!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua 1986
Steaua 1986

Componenţii echipei Steaua, care au câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, au participat, marţi, la o festivitate organizată de CSA Steaua la împlinirea a 30 de ani de la obţinerea acestei performanţe, la care a fost prezent şi premierul Dacian Cioloş.

Fostul portar al Stelei, Helmuth Duckadam, are previziuni sumbre pentru fotbalul intern, afirmând că în trei ani România va avea un campionat de amatori, alte trei-patru echipe urmând să intre în insolvenţă.

"Previziunile mele pentru fotbalul românesc sunt sumbre, cred că în 3 ani vom ajunge un campionat de amatori, nu va mai investi nimeni, toate echipele au probleme, vor mai intra în insolvenţă 3-4 şi vom avea un campionat de amatori", a declarat Duckadam, citat de news.ro. 

Helmuth Duckadam a afirmat că vrea să discute cu ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, despre problema echipei Steaua cu marca şi cu baza sportivă din Bulevardul Ghencea, subliniind că nu va putea fi niciodată de acord cu desfiinţarea echipei:  "Este un moment deosebit, se împlinesc 30 de ani, noi am încercat să sărbătorim în fiecare an, dar de acum încolo o lăsăm mai moale, cei care vom fi şi rezista ne vom întâlni peste cinci ani, pentru că 30 de ani e mult. Mă bucur că mi-am revăzut colegii, domnul ministru m-a convins să vin şi am încercat să-i explic şi domnului Becali, care m-a lăsat să vin aici, chiar dacă sunt aceste probleme. Cu domnul ministru vreau să vorbesc, să-l întreb două lucruri foarte simple: de ce la Dinamo se poate rezolva problema într-un fel şi la noi nu se poate, pentru că e păcat. Pe mine m-a deranjat că cineva, care nu ştiu ce legătură are cu fotbalul, a cerut la LPF şi FRF desfiinţarea echipei Steaua la care am jucat şi eu. Cu asta nu voi putea fi de acord niciodată şi voi merge până în pânzele albe."

Comandantul CSA Steaua, George Boroi, consideră că jucătorii din generaţia '86 meritau mai mult efort. "Ar fi păcat să spui că a fost greu. Am reuşit să avem un catalog aproape complet, iar cei care au lipsit au fost motivaţi. E o dovadă de respect faţă de performanţa de atunci. Meritau şi mai mult efort. E o performanţă unică, dacă se poate repeta, e greu de anticipat, pentru că performanţele apar mai greu pe plan internaţional. Eu am o relaţie destul de bună cu domnul Duckadam, din păcate ne aflăm de o parte şi alta a discuţiei. Toţi ne dorim ca acest lucru să aibă continuitate. Nu e vorba de Boroi, ci de o funcţie care mă obigă să iau nişte decizii, în funcţie de legislaţia românească. După cum aţi văzut declaraţia ministrului Apărării, suntem deschişi spre colaborare, chiar am avut două întâniri în ultime perioadă cu reprezentanţii dumnealor. Sper să găsim o soluţie comună până acolo unde este lege şi nu tocmeală", a spus Boroi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite