Premieră în România! Bucureştiul devine, timp de trei zile, capitala europeană a baschetului spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de 3 zile, între 5 şi 7 septembrie, Piaţa Universităţii va găzdui prima ediţie a Campionatelor Europene de baschet 3x3, competiţie organizată de Federaţia Română de Baschet şi Sport Arena Streetball, sub egida FIBA Europe.

Timp de două zile, Capitala României va găzdui unul dintre cele mai importante evenimente de baschet din Europa: Campionatele Europene de 3x3. Echipele naţionale ale României, feminină şi masculină, vor concura cu alte 15 naţionale pentru a câştiga cele două trofee europene puse în joc, pe durata unei competiţii de 3 zile, timp în care Bucureştiul va deveni capitala europeană a baschetului, informează organizatorii printr-un comunicat de presă.

Formaţia feminină a României este formată din jucătoarele Gabriela Mărginean, Anca Şipoş, Alina Crăciun şi Andra Haas. Tricolorele fac parte din grupa C, alături de Elveţia, Ucraina şi Irlanda. La masculin, Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Ştefan Vasile vor juca, de asemenea, în grupa C, împotriva Sloveniei, Italiei şi Azerbaidjanului.

Fiecare echipă va juca cu fiecare, iar primele două clasate din fiecare grupă se califică în optimi. Semifinalele şi finalele sunt programate duminică după amiază.

image

"Găzduirea acestei ediţii inaugurale a Campionatelor Europene de 3x3, într-un loc simbolic cum este Piaţa Universităţii, reprezintă o oportunitate de promovare importantă pentru sportul românesc, în general, şi pentru fenomenul 3x3, care s-a dezvoltat în ultimii ani. Pe durata celor trei zile, invităm bucureştenii şi pe toţi românii să ia parte la această competiţie memorabilă pentru a sprijini cele două echipe naţionale în lupta lor pentru titlurile europene", a declarat Horia Păun, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, în cadrul unei unei conferinţe de presă.

“Sport Arena Streetball a contribuit în ultimele zece sezoane la dezvoltarea baschetului 3x3 atât în România, cât şi la nivel global, fapt confirmat în repetate rânduri atât de FIBA Europe, cât şi de FIBA. Sperăm că alegerea Bucureştiului pentru a găzdui această competiţie a fost influenţată şi de activitatea noastră din ultima perioadă, iar rezultatele obţinute în competiţiile internaţionale se datorează şi turneelor pe care le organizăm anual şi care au oferit o competiţie puternică pentru componenţii celor două naţionale ale României. Faptul că Angel Santana şi Cătălin Vlaicu sunt singurii jucători din lume care s-au calificat în toate cele trei finale mondiale FIBA 3x3 World Tour organizate până acum spune multe despre evoluţia baschetului 3x3 în România. Sport Arena Streetball le urează succes ambelor echipe naţionale”, a spus Radu Petre, directorul Sport Arena Streetball.

Intrarea spectatorilor va fi liberă, mai anunţă organizatorii.
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite