Povestea ultimului jucător transferat de Steaua. Cum a trăit experienţele de la Real şi Barcelona, unde i-a cunoscut pe Zidane, Ronaldo, Messi şi Ronaldinho

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua şi-a întărit lotul cu iordanianul Thaer Bawab, un fotbalist care a fost legitimat atât la Real Madrid cât şi la FC Barcelona.

Bawab este iordanian, dar a crescut în Spania de la vârsta de patru ani. „Tatăl meu a decis să ne mutăm la Barcelona, considerând că astfel toată familia va avea parte de un trai mai bun. El este medic şi cineva i-a promis că-l va angaja acolo", a povestit jucătorul în urmă cu ceva timp pentru „Adevărul". La 21 de ani, Bawab juca la echipa secundă a lui Real Madrid şi era unul dintre cei mai apreciaţi dintre elevii lui Michel, fosta legendă a madrilenilor. „De două ori pe săptămână eram chemat să mă pregătesc cu prima echipă. Acolo erau Zidane, Raul, Ronaldo, Figo. Era incredibil pentru mine să mă pregătesc alături de ei", a rememorat el Bawab.

Deşi n-a apucat să joace niciun meci oficial pentru prima echipă a „galacticilor", în 2007 iordanianul a fost cumpărat de Barcelona. Rijkaard l-a convocat şi el la prima echipă, pentru care a jucat două meciuri în Cupa Cataluniei (o competiţie locală, neoficială), fiind promovat în acelaşi timp cu Busquets şi cu Giovani dos Santos. Pentru „extratereştri", evoluau în acea perioadă Messi, Ronaldinho, Eto'o sau Deco. „Barça avea o trupă fabuloasă, ştiam că îmi va fi imposibil să rămân pentru mult timp acolo", a mai spus Bawab.

Reghecampf l-a readus pe linia de plutire

După experienţa Barcelona, iordanianul a ajuns să joace aproape trei ani prin ligile inferioare din Spania, iar în 2010 a venit în probe la Gloria Bistriţa, prin intermediul impresarului Ana Maria Prodan. A impresionat în pregătiri, iar Laurenţiu Reghecampf şi Remus Vlad, antrenorii de atunci ai ardelenilor, l-au păstrat şi aşa a început aventura lui în România, care a însemnat un an la Gloria Bistriţa, trei la Gaz Metan Mediaş, un sezon şi jumătate la CSU Craiova, iar de acum la Steaua.

Poreclit după un jucător celebru

Traseul lui Bawab n-a fost ignorat de şefii fotbalului din Iordania. În 2005, atacantul a fost convocat în premieră la echipa naţională (a evoluat cu numărul 10 pe tricou), iar ulterior a strâns şase selecţii în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2010. Fotbalistul este apreciat în ţara natală, unde jurnaliştii l-au poreclit după un brazilian celebru. „Ziarele de acolo scriu mereu frumos de mine, mi se spune Rivaldo din Iordania", a dezvăluit fotbalistul, care acum are 21 de selecţii şi 6 goluri la naţională.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite