Petrolul şi Astra se bat pentru un loc în finala Cupei României. Palmaresul celor două echipe în această competiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti îşi dispută miercuri seara, de la ora 20.30 (în direct la Pro TV), un loc în finala Cupei României. Partida pleacă de la scorul de 0-0, înregistrat în tur, la Ploieşti.

În condiţiile în care Steaua pare detaşată în câştigătoare a campionatului, Cupa României ar fi singura şansă la un trofeu a celor două echipe, care-şi dispută şi locul doi din Liga I. Dacă Astra e în faţa celei mai mari performanţe din istoria clubului, Petrolul speră să-şi păstreze trofeul cucerit anul trecut. „Lupii”, care nu pot conta nici acum pe Mutu (a suferit o operaţie la genunchi în urmă cu câteva săptămâni), au trei Cupe şi patru campionate şi îi pot oferi lui Răzvan Lucescu şansa de a mai fi antrenor într-o finală de Cupă. El a câştigat două Cupe cu Rapid (2005 şi 2007) şi a pierdut una, tot cu Rapid, în 2012. Lucescu este neînvins la Petrolul, dar are şase egaluri şi numai o victorie. Ambele echipe au câte un jucător suspendat: Laban (Astra) şi Mustivar (Petrolul). 

Cealaltă semifinală este joi, Dinamo – Steaua (pe Arena Naţională), de la ora 20.30, tot pe Pro Tv.

Partida dintre Astra şi Petrolul va fi transmisă în format livetext şi pe site-ul www.adevarul.ro.

Preşedintele Astrei, Dinu Gheorghe, prevede că meciul nu va fi spectaculos, întrucât cei doi antrenori vor prefera să fie prudenţi. "Aşteptăm să nu luăm gol, asta este obligatoriu. Va fi un joc care va semăna cu cel din tur, un joc tacticizat, nu va fi spectaculos. Probabil o greşeală va decide meciul. E posibil să fie şi prelungiri", a comentat "Vamă".

Iar declaraţiile lui Răzvan Lucescu înainte de retur confirmă că partida va fi una tacticizată. "Va fi un meci interesant între două echipe bune, cu valori individuale. Există posibilitatea ca meciul să arate un echilibru tactic", a menţionat Lucescu jr.

Echipe probabile:

Astra Giurgiu: Lung - Măţel, Găman, Papp, Morais - Yahaya, Seto - Enache, Budescu, De Amorim - Yazalde.

Petrolul Ploieşti: Pecanha - Alcenat, Alves, Yamissi, Guilherme - Hoban, de Lucas - Fernandez, Albin, Teixeira - Tamuz.

Meciul este aprig disputat şi la casele de pariuri. Stanleybet, cea mai importantă din România, oferă, spre exemplu:

o   Victorie Astra Giurgiu - cota 2.35 (ultima victorie dateaza din 2002)

o   Se repetă scorul din tur 0:0 - cota 8.00;

o   Hoban va marca cel putin un gol - cota 5.50;

o   Budescu va deschide scorul - cota 3.75

Adrian Mutu: Nu mi-am mai făcut tatuaje în ultimul timp, nu am mai avut idei. O să-mi fac unul cu un lup dacă vom câştiga Cupa României.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite