Performanţă uriaşă:  Monica Niculescu joacă finala turneului de la Luxemburg şi la simplu, şi la dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Nicuelscu FOTO Getty Images
Monica Nicuelscu FOTO Getty Images

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, locul 50 WTA, s-a calificat, vineri, în finala turneului de la Luxemburg, cu premii totale de 250.000 de dolari, trecând în semifinale de olandeza Kiki Bertens, numărul 23 mondial şi favorită 3, scor 6-3, 6-3.

Monica Niculescu va juca azi în finala de la simplu, contra cehoaicei Petra Kvitova, de la ora 16.00. Va rămâne apoi pe teren şi pentru finala de dublu, unde evoluează alături de Patricia Ţig. Perechea românească va întâlni în ultimul act dublul Kiki Bertens (Olanda) - Johanna LAarsson (Suedia), cap de serie numărul doi.

Câştigătoarea turneului de simplu va obţine 34.677 de euro şi 280 de puncte WTA, iar învinsa din finală 17.258 de euro şi 180 de puncte WTA.

Premiul pentru jucătoarele care vor câştiga finala este de 9.919 euro şi 280 de puncte în clasamentul de dublu, iar cel pentru învinse este de 5.161 de euro şi 180 de puncte.

Pentru a ajunge în finala de la simplu, Monica Nicuelscu a trecut de Kirsten Flipkens, Francesca Schiavone, Caroline Wozniacki şi Kiki Bertens. În meciul cu Schiavone, Niculescu a fost condusă cu un set şi 5-2, dar a revenit spectaculos. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite