Pantilimon, fără gol la două meciuri. Portarul român confirmă la Sunderland

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul român a jucat 14 meciuri pentru Sunderland în acest sezon, iar în şapte din ele a închis poarta echipei sale.

Costel Pantilimon s-a impus în sfârşit ca titular în Premier League. Fostul portar al Timişoarei este foarte apreciat la Sunderland, unde are cifre excelente.
Românul a început să joace pentru „Pisicile negre” abia din etapa a 10-a, când Mannone a fost scos din echipă după cele şapte goluri primite de la Southampton. De atunci, „Gulliver” a ţinut cu dinţii de statutul de titular şi în aceste momente e de neînlocuit la echipă. Pantilimon a bifat duminică, cu Leeds, în Cupa Angliei, un nou meci fără gol primit. Nimic nou pentru echipa care s-a calificat în faza următoare după o victorie la limită, scor 1-0. Pentru Pantilimon a fost al şaptelea joc în toate competiţiile când nu primeşte gol în poarta lui Sunderland. Au mai fost cinci în campionat, cu Leicester, Chelsea, Liverpool, Newcastle şi Aston Villa, şi unul în Cupa Ligii, cu Birmingham. Procentajul este astfel unul extraordinar: 50% din meciuri fără să fie învins. Pentru Pantilimon urmează un nou meci tare, sâmbătă, în campionat, cu Liverpool. Să sperăm că tot fără gol primit.

Gardoş va fi titular la Southampton
La fel de greu a început în Anglia şi Florin Gardoş, care îniante să joace pentru Southampton a fost mai întâi băgat de antrenorul Koeman într-un program special de pregătire fizică. După trei luni, românul a jucat ultimele patru partide pentru „Sfinţi” şi tehnicianul olandez a declarat că Gardoş a devenit jucător de bază. Pe lângă afirmaţiile optimiste ale lui Koeman, fostul stelist a mai primit o veste bună. Japonezul Maya Yoshida, rivalul său pe post, va pleca la Cupa Asiei şi Gardoş are drum liber spre primul 11. Poate chiar duminică, în infernalul meci cu Manchester United, de pe Old Trafford.


 

florin gardos FOTO olly greenwood/afp
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite