Wayne Rooney, noua stea a Albionului

* "Regele Angliei", "minunea acrobatica", sau "genialul tanar" sunt cateva din caracterizarile facute de presa britanica celui mai tanar marcator din istoria Campionatului European * Alti patru suporteri britanici au fost arestati dupa ce au sarbatorit victoria cu exces de zel in Albufeira

Portugalia declara razboi Spaniei

* Gazdele turneului final au nevoie de o victorie in fata spaniolilor pentru fi sigure de accederea in sferturile de finala * "Spania este o echipa mare, dar la fel este si Portugalia. Suntem pregatiti sa-i batem", a spus fundasul lusitan Costinha

Franta a mai castigat puncte la ruleta

* "La ruleta nu se pot castiga toate jocurile", a titrat publicatia "Le Figaro", dupa egalul, scor 2-2, dintre Franta si Croatia * "Am sentimentul ca arbitrii prezenti la acest turneu protejeaza intr-o oarecare masura echipele considerate favorite", acuza tehnicianul croat Otto Baric

Fiecare eşec al Simonei Halep a ajuns un prilej pentru dezlănţuirea complexaţilor şi istericilor care dau tonul dezbaterilor pe reţelele sociale. Emană băşcalia ca Iliescu la Revoluţie. De la înălţimea de campioni absoluţi galactici interdisciplinari – de la fotbal sau industrie, până la ctitori de autostrăzi sau spitale – mustim de zeflemea la adresa acestei dezamăgiri naţionale care poartă numele de Simona Halep.

acum 5 luni · comentarii (115)

Vineri încep la Budapesta Campionatele Mondiale de Nataţie. Este unul dintre cele patru mari evenimente sportive anuale de pe glob, cu premii totale de peste 5 milioane de euro. Va fi organizat a doua oară de un stat post-comunist, după Rusia acum doi ani, iar din reţeta succesului bineînţeles că nu au lipsit scandalurile. Federaţia Maghiară de Nataţie şi chiar Katinka Hosszu, cea mai bună înotătoare din lume, sunt la cote minime de încredere.

acum 6 luni · comentarii (2)

Copilul teribil al României comuniste a sfidat lumea cu nonşalanţa lui, a adus zeci de premii în ţară şi a făcut popular un sport aproape necunoscut la noi. Când în 1979 Năstase juca la U. S. Open cu McEnroe şi dădea peste cap arbitrilor era amuzant şi aplaudat. Acum e scos din Fed Cup şi crucificat în opinia publică de la noi. Graba cu care ne bucurăm să ne distrugem singuri idolii este mai îngrijorătoare decât limbajul colorat al tenismanului.

acum 9 luni · comentarii (32)

Multă vreme, s-a crezut că marea performanţă pe terenul de sport se încheie pe la 30-35 de ani. Eroarea a fost corectată de Ilie Năstase, după numai trei zile de birjerism avansat. Fostul nr.1 mondial în tenis a devenit, la 70 de ani, nr.1 mondial în mîrlănie. Laureatul are toate şansele să domine îndelung clasamentele. Năstase va fi greu de detronat. Dar nu imposibil.

acum 9 luni · comentarii (78)

Ramona Martinovici este o bănăţeancă stabilită din 2003 la Melbourne, care încearcă să consolideze legăturile dintre România şi Australia. Nu e singură în acest demers, pentru că aşa cum spune, distanţa de casă nu e un impediment în a simţi şi trăi româneşte. Şi sunt destui care o fac chiar şi la celălalt capăt al lumii, acolo unde Hagi este cel mai cunoscut român.

acum 10 luni · comentarii (0)

Naţionala României a mai bifat un meci fără victorie, iar porţile către Moscova par a fi complet închise. Într-un alt context, n-ar fi o situaţie rea, dar deocamdată de ocupăm de fotbal, nu de politică. Aşadar 0-0 cu Danemarca şi din nou deziluzie. Nu atât din pricina rezultatului, cât mai ales a jocului şi a perspectivelor.

acum 10 luni · comentarii (11)

România întâlneşte duminică Danemarca într-un context deloc fericit pentru fotbalul nostru. Presiunea este mare pentru echipa naţională, deoarece competiţia internă este răvăşită de neajunsuri şi scandaluri, în cupele europene contăm din ce în ce mai puţin, iar naţionala pare singura echipă capabilă să mai umple un stadion.

acum 10 luni · comentarii (3)

După ce ani la rând am fost convins că Australia este o ţintă greu de atins, am decis totuşi să încerc. Şi am avut o experienţă de trei săptămâni, pe care fără nicio ezitare o aşez pe primul loc în topul călătoriilor mele în peste 70 de ţări ale lumii.

acum 11 luni · comentarii (15)

Situaţia din România nu a lăsat-o indiferentă pe Dana Molnar, singura româncă aflată acum în Vanuatu, o ţară despre care mulţi cred că e ancorată în sclavagism. Dana, care îmi este prietenă, a scris un mesaj emoţional, dar plin de substanţă, în care vorbeşte despre ce simte în aceste momente.

acum 12 luni · comentarii (9)

Australian Open 2017 a fost primul turneu de Grand Slam la care am asistat după mai bine de douăzeci de ani de presă sportivă, în care am scris despre aproape orice sport. În două săptămâni la Melbourne am trăit o experienţă, pe care aş clasa-o cel puţin la acelaşi nivel cu un Campionat Mondial de fotbal.

acum 12 luni · comentarii (8)

Chiar nu mă număr printre contestatarii Simonei Halep, cu atât mai puţin printre cei care abia aşteaptă un pas greşit al ei pentru a o socoti fandosită şi nu mai ştiu. Consider că Simona Halep este în acest moment un bun naţional, din punct de vedere sportiv, în egală măsură în care sunt convins că Simona Halep nu ar mai fi fost atât de intens mediatizată şi promovată dacă ar fi fost contemporană cu Hagi şi Generaţia de Aur, ori cu Patzaichin, Nadia, Năstase, handbaliştii campioni mondiali de patru ori şi mulţi alţii.

acum 1 an · comentarii (15)

România are patru jucătoare în Top 100 WTA – Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cârstea – şi alte două în Top 150 WTA – Patricia Ţig şi Ana Bogdan. Este o situaţie bună care ne clasează pe plan mondial înaintea unor ţări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Belgia sau Australia, dar în urma SUA, Germaniei ori Rusiei. Începutul lui 2017 le-a adus la start pe toate jucătoarele noastre, iar rezultatele demonstrează că în ceea ce priveşte marea performanţă trebuie să fim deocamdată reţinuţi.

acum 1 an · comentarii (19)

Proaspăt prim-ministru desemnat al României, pesedistul Sorin Grindeanu a fost o prezenţă discretă în sport, concentrându-şi energiile către alte domenii. Istoria îl reţine însă cu o poziţie care s-a vrut dură în 2014, după un meci de rugby disputat la Timişoara, în care a protestat vehement la adresa sistemului de atunci. Semnalul de atunci, dacă n-a uitat de el, poate fi un început şi pentru sportul românesc.

acum 1 an · comentarii (15)
Postari Recente