Oţelul - Concordia 2-1: Ilie Stan n-a putut smulge un punct nici „ţărăneşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iorga a adus victoria echipei sale
Iorga a adus victoria echipei sale

Cu două victorii şi şase înfrângeri, în 2013, formaţia din Chiajna a deschis scorul la Galaţi, apoi s-a băgat cu fundul în poartă, în aşteptarea finalului. Deşi au fost egalaţi repede, oaspeţii au continuat să bubuie mingile, la trecerea timpului. Au fost pedepsiţi, în minutul 90+4, după o fază controversată.

Fără victorie în campionat, în acest an, Concordia Chiajna pare să aibă cele mai mari şanse să meargă în liga a doua, alături de Gloria Bistriţa, CSMS Iaşi şi Turnu Severin, formaţii care sunt deja ca şi picate.

La Galaţi, elevii lui Ilie Stan au deschis scorul repede, prin Serediuc, în minutul 14, iar apoi au practicat un antifotbal pentru restul partidei. Nu că Oţelul, fără Petre Grigoraş pe bancă (a absentat din motive medicale), ar fi jucat cine ştie ce, însă gazdele măcar au încercat să creeze ceva, pe când oaspeţii au fost preocupaţi de un singur lucru: să distrugă.

Această tactică falimentară a lui Ilie Stan - Gigi Becali a spus despre el că „ştie doar un 4-4-2 ţărăneşte“, pe când tehnicianul era la Steaua - Concordia s-a văzută egalată, în minutul 20, când căpitanul Sârghi a înscris, după o lovitură liberă.

Penalty discutabil la ultima fază

În partea secundă, Oţelul s-a chinuit şi a cărat balon după balon spre buturile lui Niţă, însă s-a lovit de „zidul“ ridicat de ilfoveni. Astfel, cele mai mari ocazii i-au apărţinut lui Sârghi, fundaşul central care, precum Chiricheş, a ieşit cu mingea la picior din apărare şi a trimis şuturi periculoase spre poarta Concordiei.

Când Chiajna părea că va pleca cu punctul dorit, după un balon aruncat în careul Concordiei, Claudiu Belu l-a doborât pe Cosmin Vancea, a fost eliminat, iar centralul Marcel Bârsan a indicat punctul cu var. Penalty-ul a fost transformat de Laurenţiu Iorga, spre furia lui Ilie Stan.

Protestele vehemente ale tehnicianului au continuat şi după fluierul final, însă cum punctele au rămas la Galaţi, Oţelul se poate considera ca şi salvată de la retrogradare.

După 28 de etape, gălăţenii sunt pe locul 11 cu 34 de puncte, cu opt puncte peste locul 15, ultimul care duce în „B“, acolo unde se află Concordia Chiajna. Trupa pregătită de Ilie Stan se bate pentru salvare cu Viitorul Constanţa (27 de puncte), „U“ Cluj (29 de puncte) şi Ceahlăul (30 de puncte).  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite