Oficial. Dinamo nu va juca în sezonul următor al cupelor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavius Stoican (dreapta) a încheiat pe locul 4 cu Dinamo, în Liga I, dar nu va evolua în Liga Europa. FOTO: Răzvan Păsărică
Flavius Stoican (dreapta) a încheiat pe locul 4 cu Dinamo, în Liga I, dar nu va evolua în Liga Europa. FOTO: Răzvan Păsărică

Dinamo a încheiat cu o victorie, 2-1, miercuri la Botoşani, sezonul 2013-2014 al Ligii I, dar exact în aceeaşi zi a primit, oficial, din partea FRF, înştiinţarea că i-a fost retrasă licenţa europeană.

La Botoşani, Dinamo s-a impus cu 2-1, în ultimul meci al sezonului, cu „dubla“ polonezului Kamil Bilinski, dar la finalul partidei a primit şi veste proastă. Una aşteptată, însă. 

Cum recent acţionarul Ionuţ Negoiţă a pornit procesul de insolvenţă al echipei, Comisia de Licenţiere a FRF i-a retras lui Dinamo licenţa de participare în cupele europene. Anunţul a fost făcut chiar pe site-ul oficial al FRF. 

"Prin Hotărârea nr. 26/21.05.2014, Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor admite cererea şi retrage licenţa clubului Dinamo 1948 SA pentru participarea la competiţiile de club UEFA în sezonul 2014-2015, cu drept de apel în 5 zile de la comunicarea de astăzi, la Comisia de apel pentru licenţierea cluburilor", se anunţă pe site-ul FRF. 

Potrivit regulamentului, locul lui Dinamo în preliminariile Ligii Europa va fi luat de următoare clasată în Liga I. 

Gruparea din „Ştefan cel Mare“ a încheiat sezonul pe locul 4, cu 59 de puncte, iar locul 5 le revine celor de la CFR Cluj, cu 51 de puncte.

Conform legislaţiei UEFA, un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. De asemenea, înscrierea în competiţiile UEFA, pentru astfel de cluburi, poate avea loc abia la un an după încheierea acestei proceduri. 

FRF trebuie să trimită la UEFA lista cluburilor care au licenţă de participare europeană pentru sezonul 20124-2015 până la data de 30 mai. Ulterior, în iunie, până la startul competiţiilor europene, UEFA va analiza situaţia acestor cluburi şi va anunţa un verdict final legat de licenţa europeană. 

Citeşte şi 

Face pe Duru cu licenţe, dar e praf cu regulamente: preşedintele Comisiei de Licenţiere s-a făcut iarăşi de râs

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite