O primă victorie pentru Hagi. Litigiul de la TAS privind titlul de campioană nu se va judeca în regim de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Bivolaru, directorul general al echipei lui Gheorghe Hagi, Viitorul, a declarat că litigiul de la TAS privind titlul de campioană în Liga I nu se va judeca în regim de urgenţă.

"Aveam varianta de a ne opune judecăţii în regim de urgenţă, am folosit-o, s-a luat act de cererea noastră şi atunci cazul nu se judecă în procedură de urgenţă. Ne-am opus judecăţii în regim de urgenţă, deoarece considerăm că a fost o atitudine ilegitimă. Avocaţii FCSB-ului veniseră şi cu un calendar care ducea undeva spre 10, 12 iulie ca decizie finală. Acum avem un singur termen pe care îl ştim cu certitudine, este vorba de 5 iulie care reprezintă data limită până la care noi şi celelalte două părţi, FRF şi LPF, trebuie să ne depunem apărările. E greu de crezut că se va judeca până la tragerea la sorţi din 14 iulie, deoarece vor urma audieri. FRF şi LPF pot cere un termen suplimentar, deoarece procedura se va desfăşura în franceză iar toate documentele trebuie redactate în această limbă. Dacă verdictul ar fi în defavoarea noastră şi ar veni imediat după tragerea la sorţi, probabil se vor schimba numele celor două echipe, dar rămân adversarii. E greu de crezut că dacă se vor disputa meciurile din turul trei preliminar al Ligii Campionilor se mai poate schimba ceva", a spus Bivolaru la Digi Sport.

Patronul FCSB, Gigi Becali, afirmase luni că litigiul de la TAS se va judeca în regim de urgenţă, până în 12 iulie: "Cu procesul de la TAS ştiu că s-a acceptat limba franceză, s-au stabilit termenele şi că UEFA a cerut judecată de urgenţă, până în data de 12 iulie."

Formaţiile FC Viitorul şi FCSB au terminat la egalitate de puncte, 44, în fruntea play-off-ului Ligii I. Conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, Viitorul este noua campioană a României. Însă, potrivit părerii oficialilor FCSB şi potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat şi din play-off. În această situaţie, FCSB ar trebui să fie campioana României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite