O medalie şi o mie de reproşuri: Ana Maria Popescu a atacat violent Comitetul Olimpic la revenirea în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Brânză
Ana Maria Brânză

Componenta echipei care a luat singurul aur pentru România la JO 2016 a fost profund supărată că a fost nevoită să stea 12 zile în plus la Rio de Janeiro.

Jocurile Olimpice s-au încheiat la 21 august, iar cea mai mare parte din delegaţia tricoloră a ajuns, astăzi, la Bucureşti, cu o cursă via Paris.

Imediat după ce a aterizat pe aeroportul „Henri Coandă“, Ana Maria Popescu, care face parte din echipa de scrimă, campioană olimpică la Rio, s-a lansat într-o tiradă la adresa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Ce a spus?

„Cui nu i-ar fi dor de casă, după ce stă o lună de zile plecat? Îţi faci treaba bine şi pe urma parcă eşti pedepsit şi trebuie să mai stai acolo încă 12 zile. Am lacrimi în ochi de dor şi de bucurie că am ajuns acasă. Mă bucur că măcar de data asta putem să plângem de fericire, de bucurie, dar pentru noi aşteptarea competiţiei şi aşteptarea de după au fost foarte lungi şi n-am înţeles de ce a trebuit să stăm acolo? De ce abia acum ajungem acasă? Am şi uitat ce am făcut. Pentru noi, tot ce era mai important era să venim acasă, să ne vedem cu familiile noastre, mai ales că mă întorc de la Rio cu gustul dulce al victoriei, dar şi cu un gust amar pentru ce s-a întâmplat, pentru anumite declaraţii“, şi-a început sportive discursul la Dolce Sport.

Ea s-a arătat deranjată de faptul că oficialii COSR şi cei de la Ministerul Sporturilor au criticat rezultatele sub aşteptări ale tricolorilor la Rio.

„Aş vrea să fac anumite precizări, că toată lumea să înţeleagă. Ştiţi foarte bine că, după numai trei zile de concurs, nu puteam să ridicăm ochii din pământ de ruşinea rezultatului de la individual. Oameni de la care mă aşteptam să fie în aceeaşi echipă cu mine au fost primii care au dat cu pietre şi nu mi se pare normal. Am fost numiţi aroganţi, ni s-a spus că am mers nepregatiţi la Jocurile Olimpice, că am mers să ne batem joc. Permiteţi-mi să nu cred aşa ceva, să spun că eu nu cred că unul dintre colegii mei poate să facă o asemenea aroganţă, cu ghilimelele de rigoare, să meargă nepregătiţi acolo şi să-şi bată joc de şansa pe care o au o dată la patru ani“, a continuat Ana Maria Popescu.

„Până şi refugiaţii aveau echipament mai bun“

Ea s-a referit şi la problema echipamentelor furnizate de firma italiană „Kappa“: „Legat de echipament, da, au fost probleme. Am fost acuzate că am dat măsuri mici...Nu, am dat măsurile pe care noi le purtăm dintotdeauna la treninguri, indiferent că am fost echipate de federaţie, COSR sau altcineva. Noi aveam o glumă între noi că suntem îmbrăcaţi de la ajutoare. Era o glumă cu un gust sărat, amar pentru că nu puteam să ne amuzăm de treaba asta. Pot să vă spun că până şi echipa refugiaţilor, au fost zece atleţi care au concurat sub steagul CIO, erau undeva lângă noi, puţin mai sus. Echipamentul n-are vreo legătură cu rezultatele noastre, dar...“.

CITEŞTE ŞI:

*Fără medalie, dar cu pretenţii de bronz: Marian Drăgulescu cere să fie recompensat după prestaţia de la JO 2016

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite