Noua speranţă a gimnasticii româneşti e Denisa Golgotă: a câştigat două medalii la Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleva lui Nicolae Forminte a cucerit medalia de argint la sol şi medalia de bronz la sărituri la Capionatul European de gimnastică de la Glasgow.

Denisa Golgotă a cucerit, duminică, medalia de argint în finala de la sol a Campionatelor Europene de la Glasgow. A fost a doua medalie a României şi a Denisei Golgotă la această ediţie a CE, după bronzul de la sărituri.

La sol, românca a fost notată cu 13.600.

Medalia de aur i-a revenit franţuzoaicei Melanie de Jesus, cu 13.766, iar bronzul belgiencei Axelle Klinckaert, cu 13.400.

Tot duminică, Denisa Golgotă a câştigat medalia de bronz, în finala probei de sărituri din cadrul Campionatelor Europene de la Glasgow.

Românca a obţinut notele 14.500 şi 13.833, având o medie de 14.166.

Aurul i-a revenit sportivei Boglarka Devai din Ungaria, cu 14.349, urmată de Angelina Melnikova din Rusia, cu 14.233, care a luat argintul.

Aur la junioare

Gimnasta Ioana Stănciulescu a câştigat, duminică, medalia de aur în concursul de sol din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică de la Glasgow, la junioare.

Stănciulescu, care a concurat ultima în finala de la sol, a fost notată cu 13.433.

Cealaltă româncă din finala de la sol, Antonia Duţă, s-a clasat pe locul patru, cu un punctaj de 12.900, la egalitate cu medaliata cu bronz, britanica Amelie Morgan, şi cu ocupanta poziţiei cinci, rusoaica Vladislava Urazova.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite