Nicolae Martinescu, soţul Mioarei Velicu şi fost campion olimpic al României la lupte greco-romane a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Martinescu, medaliat cu aur în proba de lupte greco-romane la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, a murit pe 1 aprilie, la vârsta de 73 de ani.

Martinescu a murit pe 1 aprilie, la ora 7, la Spitalul Militar din Bucureşti, la capătul unei suferinţe cumplite provocate de mai multe boli. La finele anului trecut, fostul mare sportiv se confesa apropiaţilor că-şi simte aproape sfârşitul. „Nu mai pot deloc, mă dor picioarele, nici nu mai pot să mă ţin drept”, spunea fostul campion olimpic.

Martinescu este un nume pe care mulţi români nu-l cunosc sau pur şi simplu l-au uitat. Însă, Nicolae Martinescu se numără printre puţinii campioni olimpici pe care i-a avut România la Jocurile Olimpice. Luptătorul a câştigat medalia de aur la stilul greco-romane la Olimpiada de la Munchen. Palmaresul lui Martinescu nu se rezumă, însă, doar la aurul olimpic câştigat în 1972. Luptătorul a mai câştigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din Mexic (1968), şase medalii (argint şi bronz) la Campionatele Mondiale şi trei distincţii (dintre care una de aur) la Campionatele Europene.

image

Martinescu, originar din Brăila, a fost primul campion olimpic al Galaţiului. Chiar dacă a fost brăilean, Nicolae Martinescu a fost foarte ataşat de Galaţi, oraşul său adoptiv. Fostul mare sportiv a fost căsătorit cu interpretă de muzică populară Mioara Velicu, originară deopotrivă din oraşul de la malul Dunării.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite