Ne-au furat degeaba! Încă o lovitură grea primită de Danemarca după ce România i-a barat drumul spre Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România şi Muntenegru s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce s-au clasat pe primele locuri la turneul preolimpic de la Aarhus, lăsând acasă ţara gazdă Danemarca.

Lovitura este grea pentru handbalul danez, care are în palmares trei titluri de campioană olimpică, în 1996, 2000 şi 2004, dar care în ultimii zece ani a câştigat o singură medalie, un bronz la Mondialele din 2013.

Conştientă că naţionala traversează o perioadă dificilă, Federaţia de la Copenhaga a făcut lobby insistent pe lângă Federaţia Internaţională pentru ca turneul preolimpic să se desfăşoare în Danemarca, invocând buna organizare a Campionatului Mondial din decembrie şi faptul că foarte mulţi spectatori au asistat la partide, realizând o emulaţie fantastică în jurul evenimentului.

În mod normal, România trebuia să găzduiască turneul preolimpic, graţie locului trei ocupat la ultimul Campionat Mondial, iar Federaţia noastră înaintase dosarul, unul complet în care Sala Polivalentă din Cluj, care poate găzdui 7.000 de oameni, părea un atu important.

Decizia Federaţiei Internaţionale de a muta turneul preolimpic în Danemarca a stârnit supărarea oficialilor noştri, care n-au avut însă ce face, mai ales că ţările nordice cumpără cu sume consistente drepturile tv ale marilor competiţii de handbal. Faptul că Danemarca ne-a furat organizarea turneului preolimpic s-a întors însă total împotriva vikingilor. România a surclasat Danemarca în primul meci din grupă, zdruncinând serios moralul echipei ţării gazdă, care a doua zi avea să piardă şi partida cu Muntenegru şi implicit calificarea.

Mai mult decât atât, Danemarca a înregistrat şi un deficit financiar. Media spectatorilor prezenţi la meciuri a fost cea mai slabă de la toate cele trei turnee preolimpice, situându-se sub 2000 de oameni pe meci, în condiţiile în care sala are o capacitate de 5.100 de locuri. Cea mai mare asistenţă a fost la meciurile Danemarcei cu România şi cu Muntenegru, când au asistat la meciuri 3.000 de spectatori, în vreme ce la ultimul meci, cel cu Uruguay au fost puţin peste 1.000 de oameni. Deci emulaţia prezentată de Federaţia Daneză a existat la o scară mult mai mică. iar câştigurile financiare aşteptate n-au mai apărut.

A minţit pentru a putea juca handbal, iar acum e una dintre cele mai bune jucătoare din istoria României. Citeşte AICI o poveste de viaţă remarcabilă

Meritau mai mult? Jucătoarele noastre au aflat care este recompensa pentru calificarea la Olimpiada de la Rio

Rezultatele de la Aarhus 

Vineri

Muntenegru - Uruguay 34-19

Danemarca - România 25-32

Sâmbătă

România - Uruguay 36-19

Danemarca - Muntenegru 22-26

Duminică

România – Muntenegru 23-23

Danemarca – Uruguay  38-17

Clasament

1. România 5p (golaveraj +24)

2. Muntenegru 5p (+19)

3. Danemarca 2p (+10)

4. Uruguay 0p (-103)

*România şi Muntenegru au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice din 2016.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite