Naţionalele U17 şi U21 au selecţioneri noi. Mihai Teja şi Bogdan Argeş Vintilă au fost prezentaţi oficial de FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Argeş Vintilă şi Mihai Teja au fost numiţi selecţioneri ai reprezentativelor Under-17, respectiv Under-21 ale României. Cei doi au fost prezentaţi oficial de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă.

După demiterea lui Florin Răducioiu, FRF a găsit rapid un nou selecţioner al naţionalei U17 a României în persoana lui Bogdan Argeş Vintilă. Fostul portar, care a antrenat ultima dată pe Viitorul Constanţa, a fost numit în funcţie de Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

Nu doar la naţionala U17 s-a clarificat situaţia, ci şi la cea U21. Astfel, Mihai Teja, ultima dată antrenor al Universităţii Cluj, a preluat scaunul de selecţioner.

"Mihai Teja a trecut ca antrenor secund pe la cele mai importante echipe din Liga 1. Pentru proiectul nostru cei doi sunt foarte buni. Le urez succes ambilor antrenori", a spus Răzvan Burleanu în cadrul unei conferinţe de presă.

"Mulţumesc FRF pentru încrederea acordată. Aş vrea să-i mulţumesc şi lui Florin Răducioiu pentru calificarea obţinută şi pentru că este alături de mine şi mă ajută cu detalii despre jucători. Vreau să cunosc nivelul acestei categorii de vârstă în toată ţara. Porţile sunt edeschide oricui este bine pregătit, serios şi vine la naţională să câştige. Sper ca această grupă foarte bună să meargă la Campionatul European şi apoi la cel Mondial", a spus Bogdan Vintilă, noul selecţioner de la U17.

"Îi mulţumesc domnului Iordănescu pentru că a dorit să fac parte din staff-ul dumnealui pentru echipa Under-21 se află sub managementul celei de la prima echipă. Este foarte important să calific echipa de tineret la Campionatul European. Le mulţumesc celor care mi-au dat un vot de încredere, sper să nu dezamăgesc şi să fiu primul antrenor care va califica naţionala de tineret la un Campionat European", a declarat la rândul său Mihai Teja, noul selecţioner de la U21.

România U17, în a doua urnă valorică pentru Turul de Elită

Naţionala U17 a României se va afla în urna a doua valorică pe 3 decembrie, când este programată tragerea la sorţi a grupelor Turului de Elită, ultimul turneu înainte de Campionatul European, scrie frf.ro. În clasamentul realizat pe baza coeficienţilor, România se află pe locul 14 în Europa.

Iată componenţa urnelor valorice:

Urna A: Germania, Polonia, Spania, Anglia, Austria, Portugalia, Olanda, Cehia.

Urna B: Croaţia, Scoţia, Irlanda, Italia, Rusia, România, Franţa, Belgia

Urna C: Norvegia. Georgia, Slovacia, Belarus, Ungaria, Serbia, Islanda, Suedia

Urna D: Grecia, Israel, Slovenia, Ţara Galilor, Irlanda de Nord, Azerbaidjan, Bosnia, Ucraina

Vor fi formate opt grupe a câte patru echipe. La Campionatul European se vor califica formaţiile de pe primul loc, plus încă şapte naţionale clasate pe locul secund. Bulgaria este calificată direct, deoarece este ţară organizatoare. Campionatul European este programat între 6 şi 22 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite