Naţionala scapă de Piţurcă: o echipă arabă i-a dat un salariu colosal. Noul selecţioner vine tot din Orient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Victor Piţurcă lasă naţionala României pentru a pleca la echipa Al Ittihad din Arabia Saudită. Plecarea tehnicianului la noua sa formaţie se va produce după meciul României cu Grecia (7 septembrie). FRF a bătut deja palma cu înlocuitorul lui Piţi.

Veste excelentă pentru fanii naţionalei României. Selecţionerul Victor Piţurcă a semnat cu echipa de club Al Itthiad din Arabia Saudită, urmând a se prezenta la noua sa formaţie după partida pe care România o va juca la Atena, cu Grecia, în preliminariile Euro 2016.

Potrivit presei din zona arabă, selecţionerul a parafat contractul în această dimineaţă cu noua sa echipă, urmând să încaseze un salariu de 4 milioane de euro pe an. 

Al Ittihad a început bine campionatul în Arabia Saudită, având două victorii din tot atâtea meciuri disputate. Însă, echipa a fost eliminată din Liga Campionilor Asiei, în sferturi, de către Al Ain, aceasta fiind picătura care a umplut paharul şi i-a determinat pe şeicii saudiţi să-l dea afară pe antrenorul Khalid Al Koroni.

Numirea lui Piţurcă la Al Ittihad aduce în prim plan un duel 100% românesc în campionatul Arabiei Saudite. Noua echipă a selecţionerului se va confrunta cu Al Hilal, formaţie antrenată de Laurenţiu Reghecampf, meciul urmând să se dispute pe 1 decembrie.

Al Ittihad a mai avut, în trecut, un singur antrenor român. E vorba de Anghel Iordănescu, cel care a pregătit formaţia arabă, între martie 2005 şi iunie 2006.

"Managerii clubului au finalizat procedura de ofertare a selecţionerului României, Victor Piţurcă, care va prelua pe Al Ittihad, fiind succesorul lui Khalid Al Koroni", scrie site-ul arab kooora.com.

Cine este Victor Piţurcă (58 de ani):

- a jucat ca atacant la Dinamo Slatina, Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, Drobeta Turnul Severin, FC Olt, Steaua Bucureşti şi Lens;

- a antrenat doar două echipe de club, Steaua şi Universitatea Craiova

- are trei mandate de selecţioner la echipa naţională a României (1998-1999, 2004-2009, 2010-2014)


UPDATE 18.10 - Adevărul“ l-a contactat pe Ladislau Boloni, exact înainte ca acesta să înceapă şedinţa de antrenament la Al-Khor, la Doha. „Nu m-a sunat nimeni de la FRF ca să-mi propună postul de selecţioner. Nu ştiu de unde până unde s-a vehiculat că îl voi înlocui pe Victor Piţurcă. Nici nu ştiam că el va pleca de la naţională. Sunt sub contract cu Al-Khor şi nu-mi place să vorbesc despre subiecte care încep cu dacă şi parcă“, ne-a spus Boloni.

UPDATE 17.50 "Adevărul" a contactat federaţia pentru a afla un punct de vedere despre acest subiect. Şeful departamentului de comunicare al FRF, Gabriel Berceanu, a precizat: "Noi nu ştim nimic despre plecarea lui Piţurcă, nu există o informaţie oficială."

UPDATE 17.08 - Potrivit „Gazeta Sporturilor“, noul selecţioner va fi Ladislau Boloni, cel care a mai pregătit prima reprezentativă şi în 2000. În acest moment, Boloni tocmai a început cel de al treilea sezon în Qatar, acolo unde pregăteşte Al-Khor. 

O altă variantă vehiculată pentru postul de selecţioner e Laurenţiu Reghecampf, însă e greu de crezut că acesta poate părăsi Al-Hilal, având în vedere că a semnat de puţin timp cu formaţia saudită.

Cine este Ladislau Boloni (61 de ani):

- a mai antrenat naţionala României între iulie 2000 şi iunie 2001, stând pe banca tricolorilor în 8 partide;

- şi-a început cariera de antrenor în 1994, la AS Nancy Lorraine, unde a stat până în 1999, după care a fost numit la cârma naţionalei României.

- a antrenat în cariera sa 10 echipe, Sporting Lisabona fiind formaţia cu cel mai sonor nume (AS Nancy Lorraine, Sporting, Rennes, Monaco, Al Jazira, Standard Liege, Al Wahda, Lens, PAOK Salonic, Al Khor, unde antrenează şi în prezent.)

- l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo pe când antrena la Sporting Lisabona.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite