Napoli, eliminată din play-off-ul Ligii Campionilor. Cine merge în Europa League, cine se pregăteşte de grupele UCL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Higuain (dreapta) şi colegii săi de la Napoli trebuie să fie mulţumiţi doar cu prezenţa în Europa League. FOTO agi.it
Higuain (dreapta) şi colegii săi de la Napoli trebuie să fie mulţumiţi doar cu prezenţa în Europa League. FOTO agi.it

Lista completă a echipelor calificate pentru faza grupelor Ligii campionilor a fost definitivată în urma meciurilor disputate miercuri, surprizele fiind prezente şi această etapă a competiţiei sportive.

Napoli a mers la Bilbao pentru a obţine un rezultat pozitiv, echipa italiană fiind obligată să înscrie pentru a avea şanse la calificare după egalul, 1-1, din tur. Hamsik a deschis scorul în minutul 47, dar spaniolii au revenit şi au înscris trei goluri (Aduriz '61, '69, Ibai Gomez '74 ) care i-au trimis în grupele Ligii Campionilor. Astfel, una din favoritele serii trebuie să se mulţumească doar cu Europa League.

Un meci dramatic a avut loc şi la Sofia unde Steaua Bucureşti a fost calificată până în minutul 90 când bulgarii au înscris şi au dus meciul în prelungiri. În minutul 119, portarul celor de la Ludogoreţ a fost eliminat, iar fostul dinamovist Cosmin Moţi şi-a asumat responsabilitatea de apăra poarta bulgarilor la loviturile de departajare. Moţi a devenit eroul echipei sale, prin cele două lovituri de departajare apărate.

Arsenal Londra şi Bayer Leverkusen au reuşit calificarea, de asemenea. Londonezii au trecut de Beşiktaş, scor 1-0, după ce în tur fusese o remiză albă. De partea cealaltă, echipa germană i-a spulberat pe danezii de la FC Copenhaga, scor 4-0.

O surpriză poate fi considerată şi calificarea suedezilor de la Malmo FF, cei care au trecut de campionii Austriei, FC Salzburg, scor 3-0, după ce în tur austriecii au câştigat cu 2-1.

Cu o zi înainte, marţi, Zenit Sankt Petersburg, Bate Borisov, FC Porto, Maribor şi Apoel Nicosia şi-au câştigat un loc în grupele Ligii Campionilor.

Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor va avea loc joi, de la ora 18.45.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite