Moment de răscruce pentru sportul românesc. Unul dintre echipajele de legendă îşi joacă ultima şansă de a ajunge la Olimpiada de la Rio de Janeiro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canotajul, al doilea cel mai performant sport olimpic din istoria României, cu 37 de medalii obţinute de-a lungul istoriei, se află într-o mare cumpănă.

Din 1980, de la Moscova, barca feminină de 8+1 a României nu a lipsit de pe podiumul olimpic, singura excepţie fiind ultima ediţie, când România a terminat exact lângă podium, în proba regină a canotajului. Tricolorele pleacă astăzi în Elveţia, urmând ca duminică şi marţi să concureze alături de Australia, China, Olanda şi Germania în Regata de la Lucerna, ultima şansă de calificare la Jocurile Olimpice.

Pentru a ajunge în Brazilia, fetele lui Mircea Roman trebuie să termine pe unul dintre primele două locuri. Recent, echipajul format din Ioana Vrînceanu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Adelina Bogus, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Irina Dorneanu şi Daniela Druncea a ocupat locul al patrulea la Campionatele Europene, după Marea Britanie, Olanda şi Rusia.

„Începând cu 1976, de la introducerea probelor feminine de canotaj în programul olimpic, România a fost o prezenţă constantă în această probă, cu zece participări şi opt medalii cucerite, dintre care trei de aur. Aveţi datoria de onoare de a păstra această tradiţie. Şi noi am pornit de jos şi tocmai de aceea cred că puteţi repeta reţeta noastră de succes, dacă veţi fi o echipă în sensul adevărat al cuvântului”, a fost mesajul transmis sportivelor de legendara Elisabeta Lipă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite