Minunea de la Mediaş. Cum a ajuns Gaz Metan, o nou-promovată cu jucători neplătiţi din august, pe podiumul Ligii I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gaz Metan ocupă un onorant loc trei în clasamentul actualei stagiuni, după s-a impus atât în faţa celor de la Dinamo, cât şi a Stelei, ajungând la 12 meciuri consecutive fără înfrângere.

Gaz Metan Mediaş este, din toate punctele de vedere, surpriza plăcută a actualei ediţii a Ligii I. Cine s-ar fi aşteptat ca o echipă care pierduse de două ori până în etapa a 4-a să ajungă la trei puncte în spatele liderului Steaua, în faţa căruia s-a şi impus, la finele etapei a 19-a, rundă în care le-a administrat şi o înfrângere usturătoare celor de la Dinamo, scor 4-0?

„Ne-am consolidat poziţia a treia, avem un parcus de 12 meciuri fără înfrângere, poate se va vorbi şi de noi. Suntem o echipă care joacă fotbal. E bine că ne-am îndepărtat puţin de locul 7. Pe echipa de pe primul loc am bătut-o, cu echipa de pe locul al doilea am făcut egal. Cu Dinamo am făcut egal şi i-am bătut, cu CFR Cluj am făcut egal. Da, chiar merităm să fim în primele şase”, a comentat antrenorul Cristian Pustai la finalul meciului cu echipa lui Ioan Andone.

În vârstă de 51 de ani, „Profesorul” şi-a petrecut aproape întreaga carieră de tehnician la Gaz Metan, echipă cu care a promovat de două ori în Liga I (2008, 2016) şi a calificat pentru prima oară echipa sibiană în Liga Europa (2011), competiţie în care a reuşit s-o elimine pe mult mai bine cotata FSV Mainz 05. Pustai a plecat prima oară de la Mediaş în ianuarie 2013, la Pandurii Târgu-Jiu, echipă pe care a transformat-o în vicecampioană la finele sezonului 2012-2013 şi a calificat-o în grupele Ligii Europa.

Ulterior, până în aprilie 2016, când a revenit la Gaz Metan, cariera sa intrase pe o pantă descendentă, după experienţe mai puţin reuşite la ASA Târgu-Mureş, Rapid Bucureşti şi FC Botoşani. Traseul din acest sezon este cu atât mai meritoriu cu cât majoritatea fotbaliştilor din lot se aflau la Gaz Metan şi în momentul în care echipa a retrogradat în Liga a II-a, în 2015.

Mai mult decât atât, gruparea din Mediaş, altădată unul dintre cele cluburile cele mai liniştite din punctul de vedere al bugetului, graţie banilor pompaţi de Romgaz şi Transgaz, traversează o criză financiară de proporţii. Fotbaliştii n-au mai încasat niciun ban din august, iar clubul, care a acumulat datorii de peste 4 milioane de euro, a intrat în insolvenţă în decursul lunii octombrie.

Llullaku a ajuns la 16 goluri marcate

Azdren Llullaku a bifat contra celor de la Dinamo al 12-lea meci cu cel puţin un gol marcat în ediţia curentă şi, graţie celor două reuşite, a ajuns la 16 goluri înscrise, distanţându-se de principalii urmăritori în topul golgheterilor, Cristian Bud (CFR Cluj) – 9 goluri şi Mircea Axente (Gaz Metan) – 8 goluri.

Medieşenii stau bine şi în topul pasatorilor decisivi, Eric De Oliveira având 5 pase reuşite. Ierarhia este condusă de Sergiu Hanca (Dinamo) – 7 pase decisive, urmat de Florin Cernat (FC Voluntari) şi Hristo Zlatinski (CS Universitatea Craiova) – 6 pase decisive. Mai mult ca sigur, internaţionalul albanez nu va putea fi păstrat la Gaz Metan şi în sezonul de primăvară. „Llullaku, dacă are o ofertă bună la iarnă, de ce să-l ţinem? Dar vedem, mai e până la iarnă“, a comentat Cristian Pustai.

„Llullaku este un jucător important, dar probabil că mai are şi alte oferte. Trebuie să ne gândim şi noi. Llullaku joacă pe banda stângă. Noi pe banda stângă am cumpărat doi jucători foarte importanţi, pe De Amorim şi Tănase, jucători care au costat aproape 2,5 milioane de euro. O să vedem, în funcţie de ce vom avea nevoie, în funcţie de disponibilitatea patronului de a investi, vom vedea ce se va hotărî. Dar nu putem spune că Llullaku nu ne interesează. În momentul în care marchează 16 goluri în 19 etape, e clar că are anumite calităţi!”, a spus şi antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf.

Nu am luat salariile din august, dar asta nu este o problemă. Suntem o echipă în vestiar, ne vedem de treabă pe teren Cristian Pustai antrenor Gaz Metan Mediaş

Andone are zilele numărate la Dinamo

Înfrângerea din meciul cu medieşenii pare să-i fi pecetluit soarta tehnicianului Ioan Andone. Extrem de nervos, managerul general Adrian Mutu a plecat de la stadion imediat după golul de 3-0 al gazdelor, iar Dinamo s-ar putea despărţi de „Fălcos” cel târziu la finalul acestei luni. Favorit pentru a-i lua locul lui Andone pe banca lui Dinamo este Cosmin Contra, un apropiat al lui Adrian Mutu. „Guriţă” este liber de contract după despărţirea de AD Alcorcón şi n-ar refuza preluarea băncii echipei pentru care a şi jucat între 1996 şi 1999.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite