Mergem cu un moldovean naturalizat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va avea din nou un reprezentant în cursa de fond a Jocurilor Olimpice, cea mai recentă participare anterioară aparţinându-i lui Andrei Nechita, în 2012.

Au mai rămas 28 de săptămâni până la startul celei de-a 31 ediţii a Jocurilor Olimpice, ce va fi găzduită de oraşul brazilian Rio de Janeiro, iar România continuă să aibă foarte puţini sportivi calificaţi. După box, gimnastică, lupte, kaiac-canoe, canotaj, nataţie, atletism sau haltere, şi ciclismul a intrat în rândul sporturilor care vor avea reprezentanţi la Jocurile Olimpice.

Astfel, România va avea  un reprezentant în cursa de ciclism a Jocurilor Olimpice, proba masculină de şosea fond, pentru a doua oară consecutiv. Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat locurile obţinute în urma algoritmului aplicat, iar România are repartizat un loc în proba menţionată, care se va desfăşura în data de 6 august 2016. Locul a fost obţinut ca urmare a clasării a doi sportivi, Serghei Ţvetcov şi Eduard Grosu, în primele 200 de poziţii ale clasamentului individual UCI Europe Tour. Dintre cei doi, Ţvetcov se află cel mai bine clasat, pe locul 119, în timp ce Grosu ocupă poziţia 147. Cursa de şosea masculină va măsura 256,4 kilometri şi va face mai multe ture ale circuitului care se întinde între litoralul de lângă Rio de Janeiro, având plecarea şi sosirea la Copacabana şi trecând prin Ipanema, São Conrado, Barra da Tijuca, Grumari şi Vista Chinesa. România va avea din nou un reprezentant în cursa de fond a Jocurilor Olimpice, cea mai recentă participare anterioară aparţinându-i lui Andrei Nechita, care a concurat la Londra, în 2012. Rutierul lui Androni Giocatoli, care şi-a pierdut speranţa să evolueze pentru a doua oară consecutiv în Turul Italiei, după ce organizatorii nu au invitat echipa sa la start, va concura aproape sigur la Jocurile Olimpice, deşi Edi este un rutier cu un mare viitor, mulţi considerându-l în primii 10-15 sprinteri din lume.
Născut la 29 decembrie 1988, la Chişinău, Serghei Ţvetcov a venit pentru prima dată în Romania în urmă cu opt ani, la echipa Team Olimpic Autoconstruct, pentru ca timp de doi ani să concureze pentru gruparea Tuşnad Cycling Team. În 2014, Federaţia Română de Ciclism l-a naturalizat, după ce anterior el concurase pentru Republica Moldova. „Am vrut să reprezint România încă din 2008, atunci când am ajuns la echipa Autoconstruct, dar procedurile pentru obţinerea paşaportului românesc şi a cetăţeniei au fost destul de dificile. E adevărat, un motiv a fost şi acela de a călători fără viză în Uniunea Europeană”, mărturisea recent sportivul. El este campion naţional al României, atât la contratimp, cât şi la fond.

Cea mai mare delegaţie din istorie la Jocurile Paralimpice

Dacă la Jocurile Olimpice vom avea pentru prima oară după 1990 sub 100 de sportivi calificaţi, România va avea în Brazilia cea mai mare delegaţie din istoria participării la Jocurile Paralimpice. România va fi reprezentată de 12 sportivi paralimpici, la atletism, ciclism, judo pentru nevăzători, caiac, înot şi tenis de masă la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (7-18 septembrie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite