Mediul perfect pentru blaturi: de ce sistemul cu play-off dă un mare rateu şi ce meciuri suspecte am avut până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf
Laurenţiu Reghecampf

La jumătatea drumului, patru din cele şase echipe au ieşit din lupta pentru titlu care se dă între Astra şi Steaua. Ceea ce le permite restul cluburilor să facă trafic de puncte.

Sistemul competiţional cu play-off şi play-out a fost gândit pentru a creşte suspansul până în ultima rundă, însă el deja a dat un mare rateu.

Teoretic, după înjumătăţirea punctelor acumulate în sezonul regulat, ar fi trebuit să se dea o luptă aprigă pentru titlu şi pentru cupele europene între ocupantele locurilor 1-6. După cinci runde din play-off însă, această luptă s-a dezumflat. Asta deoarece, Dinamo n-are voie să joace în viitorul sezon al competiţiilor organizate de UEFA, iar ASA Târgu-Mureş a intrat în insolvenţă şi a fost exclusă şi ea de forul continental. 

Astfel, Astra, Steaua, Pandurii şi Viitorul au deja asigurate prezenţa în Europa, iar ultimul loc UEFA va fi acordat echipei care va câştiga play-out-ul! Cum în play-off, doar Astra şi Steaua mai au şanse reale la câştigarea titlului, restul formaţiilor îşi permit să facă trafic de puncte. Iar această situaţie a dat naştere la apariţia mai multor partide dubioase.

„Reghe“: „Astra – Dinamo, un accident“

Ultima întâlnire care a alimentat suspiciunile a fost cea dintre Dinamo şi Astra, prima găzduită de „Arena Naţională“ de la 25 octombrie 2015. S-a spus, încă înainte de meci, că fanii „câinilor“ preferă ca favoriţii lor să piardă, în speranţa că titlul nu va fi câştigat, din nou, de Steaua. Pe teren, Dinamo a fost spulberată surprinzător de uşor, iar Laurenţiu Reghecampf a lăsat de înţeles, printre rânduri, că şi el are dubii în privinţa corectitudinii jocului.

„Nu pot să-i acuz că nu şi-au apărat corect şansele. Dinamo a prins o seară mai slabă, dar sigur pe viitor vor juca mai bine. Acolo sunt oameni care au făcut multe în fotbal şi sunt sigur că şi-au apărat corect şansele. Îl ştiu pe Rednic şi ştiu că nu acceptă înfrângerea. Nivelul celor de la Dinamo e altul şi cred că a fost un accident“, a declarat tehnicianul Stelei.

Play-out, rupt în două

Şi lupta pentru evitarea retrogradării a scăzut în intensitate. E clar că CS U Craiova, CSMS Iaşi, CFR Cluj şi FC Voluntari sunt ca şi scăpate, iar Petrolul ca şi picată. În aceste condiţii, avem o luptă în trei pentru locul 5, ultimul care asigură rămânerea în primul eşalon. Concordia Chiajna, FC Botoşani şi ACS Poli ţintesc „supravieţuirea“ cu menţiunea că moldovenii l-au dat afară pe Cristi Pustai, echipa fiind pregătită de cuplul Bordeanu – Bejan pentru partida cu ACS Poli. La Botoşani poate fi reinstalat, în această săptămână, Leo Grozavu, antrenorul cu care echipa a început campionatul.

Ce partide suspecte am avut până acum

Et. 3: Viitorul – Steaua 1-3

Et. 4: Pandurii – Steaua 0-1

Et. 4: Dinamo – Astra 1-4

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite