Meci nebun în Giuleşti: Oţelul prelungeşte agonia Rapidului. Pena, „călăul” giuleştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţenii au câştigat la limită meciul contra Rapidului în etapa a XIX-a din Liga 1. Pena a fost eroul Oţelului, reuşind un hat-trick FOTO Mediafax
Gălăţenii au câştigat la limită meciul contra Rapidului în etapa a XIX-a din Liga 1. Pena a fost eroul Oţelului, reuşind un hat-trick FOTO Mediafax

Oţelul şi Rapid au oferit cel mai spectaculos meci al etapei a XIX-a, cel puţin până la desfăşurarea celorlalte partide ale rundei. Gălăţenii s-au impus cu 3-2 graţie eroului Marius Pena, care a reuşit un hat-trick pentru Oţelul. Rapidul a jucat mai bine de o jumătate de oră cu un om mai puţin, facilitând victoria oaspeţilor.

Dacă primele trei partide disputate în etapa a XIX-a din Liga 1 au fost anoste, nu acelaşi lucru se poate spune despre meciul dintre Rapid şi Oţelul, care a avut loc în Giuleşti. Ambele echipe se aflau înaintea disputei în situaţii critice. Pe de o parte, Rapidul se confrunta cu mari probleme financiare, dar nici situaţia din clasament nu era prea roză, în timp ce Oţelul se zbătea în zona fierbite a retrogradării.

Riscul de a juca de la anul la matineu i-a făcut pe gălăţeni să joace dezinvolt, fără teamă, cu convingerea că pot pleca cu maximum de puncte din Giuleşti, ceea ce s-a şi întâmplat.

Meciul s-a jucat pe contre, ambele formaţii având multe ocazii de a înscrie. Dar cei care au făcut-o primii au fost rapidiştii, care au deschis scorul prin Herea în minutul 28. La nici două minute, Oţelul a replicat prin Pena, care a restabilit egalitatea. Acelaşi Pena a mai înscris o dată în minutul 39 şi a făcut ca cei 6.000 de spectatori din Giuleşti să amuţească.

După pauză, gazdele au ieşit mai determinate ca oricând să întoarcă rezultatul. Fiul rătăcitor al Rapidului, Alex Ioniţă, a marcat un gol spectaculos, cu călcâiul, în minutul 54, restabilind egalitatea. Dar elanul giuleştenilor a fost tăiat de eliminarea lui Wallace, trimis la cabine pentru o talpă pusă pe tibia unui adversar.

În inferioritate numerică, Rapidul nu a putut face faţă atacurilor tăioase ale oaspeţilor, care au marcat golul victoriei prin acelaşi Pena, în minutul 63. Elevii lui Marian Rada s-au aruncat în atac pentru a scoate măcar un punct din acest duel, dar cei care au ratat marile ocazii au fost tot gălăţenii. S-a terminat 3-2 pentru Oţelul, rezultat care prelungeşte agonia Rapidului. De partea cealaltă, echipa de la malul Dunării a luat o gură de oxigen şi a scăpat, cel puţin pentru moment, de zona retrogradării.

Rapid: Albuţ - Rui Duarte (Walace '46), Abrudan, Oros, Bozovici - Teixeira (Renan '85), Grigorie - Roman, Pancu, Herea (Milisavljevici '77) - Al. Ioniţă I. Antrenor: Marian Rada.

Oţelul: Brăneţ - Râpă, Sîrghi, Perendija, Ljubinkovici - Iorga, Filip, Giurgiu, Băjenaru (Viglianti '79) - Paraschiv (Inkango '67, Didi '88), Pena. Antrenor: Viorel Tănase.

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Sebastian Gheorghe, Ciprian Danşa (asistenţi).

Specatori: 6.000.

Suporterii rapidişti l-au înjurat pe George Copos

Pe toată durata meciului, suporterii Rapidului l-au înjurat pe patronul George Copos, pentru care au scris şi câteva mesaje haioase. "Moş Crăciune te rugăm, de Copos vrem să scăpăm" şi "Să vină Moşul în Giuleşti!". Mai mult decât atât, fanii giuleşteni îl vor pe Copos la închisoare, deoarece îl consideră unicul vinovat pentru situaţia critică a echipei. "Planul nostru de salvare, George Copos la răcoare".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite