Meci de coşmar. Naţionala feminină a României a pierdut la un scor uluitor primul amical din America

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un moment în care fotbalul feminin românesc părea pe val, ratând de puţin calificarea la Euro 2017, fetele au încasat o înfrângere mai mult decât usturătoare.

Reprezentativa feminină a României, locul 36 în lume, a pierdut la diferenţă uriaşă, scor 8-1, primul meci din istorie disputat în faţa Statelor Unite ale Americii, campioana mondială en titre şi liderul clasamentului FIFA.

Partida a început, practic, de la 0-2, după ce Press (8) şi Heath (10) au înscris rapid. Tricolorele au avut şansa de a reveni pe tabelă, dar Rus (16) a nimerit bara. Au înscris însă gazdele, 3-0 în minutul 25, înainte ca Rus (31) să trimită în plasă mingea după ce a driblat portarul advers. Neatenţia din defensivă a făcut ca scorul la pauză să arate 5-1 datorită golurilor succesive ale lui Press (35, 38) - autoare a unui hat-trick.

În partea secundă, SUA a mai marcat de două ori prin Alex Morgan (52, 75), care a irosit şi o lovitură de la 11 metri - parată de Roxana Oprea (64) şi o dată, în prelungiri, beneficiind de o deviere greşită în propria poartă.

Urmează al doilea joc dintre cele două selecţionate, duminică, 13 noiembrie, de la ora locală 18:30, în Carson, California. Ora de start în România va fi 04:30, în 14 noiembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite