Maxim a ajuns pe ultimul loc în Bundesliga, dar a refuzat şansa de a juca în Premier League: de unde a avut ofertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Maxim
Alexandru Maxim

Internaţionalul român a dezvăluit că a fost la un pas de a părăsi Stuttgart în această iarnă, însă s-a hotărât să stea pe loc dintr-un motiv admirabil.

Stuttgart n-a mai câştigat în Bundesliga de la 16 decembrie, iar seria celor opt meciuri fără victorie (patru remize şi patru eşecuri) a dus fosta campioană a Bundesligii pe ultimul loc în clasament. 

În ultima etapă, Maxim a fost integralist în trupa „şvabilor“, însă Stuttgart a mai făcut un pas greşit: 0-0, acasă, cu Hertha Berlin. Maxim şi colegii săi au ajuns la cinci puncte de primul loc salvator în clasament şi au o misiune infernală de a evita retrogradarea cu zece etape înainte de terminarea campionatului. 

Cu toate acestea, Maxim nu regretă că a rămas la Stuttgart, deşi ar fi putut ajunge în Anglia, după cum a dezvăluit pentru Digi Sport.

Ce a spus?

„Am fost foarte foarte aproape de a pleca la Swansea, însă cei din cadrul clubului au decis că au nevoie de mine şi în returul acesta. Momentan, mintea mea e doar la VfB Stuttgart, îmi doresc enorm să ajut acest club, să ajut fanii pentru că şi ei, la rândul lor, m-au sprijinit mereu şi îmi doresc foarte mult să terminăm anul cu bine“, a explicat mijlocaşul de 24 de ani.

Maxim a refuzat Steaua, înainte de a semna cu Stuttgart, şi nici acum formaţia din Ghencea n-ar fi prima sa opţiune, în cazul unei reveniri în Liga I.

„Dacă ar fi să mă întorc mi-aş dori să mă întorc la Pandurii. Cred că Pandurii ocupă un loc mincinos acum în clasament, au echipă foarte foarte bună, cel puţin de la mijloc în sus au jucători de mare calitate. Dacă vor rămâne împreună, cred că pot face un campionat foarte bun şi o figură frumoasă. Perioada în care am fost acolo a fost o perioadă extraordinară pentru mine, perioada cea mai relaxată în fotbalul mare şi mi-ar face plăcere să evoluez la Pandurii. Însă e greu. Îmi doresc să rămân cât mai mulţi ani afară, dacă sunt sănătos şi îmi văd de treaba mea sper să rămân cât mai mult timp afară“, a continuat Maxim.

El a explicat de ce a refuzat Steaua, atunci când a fost ofertat de bucureşteni: „Mi-aş fi dorit să joc cu Steaua în Liga Campionilor, să câştig campionatul cu Steaua, e o echipă de top, care câştigă trofee an de an şi mi-ar fi plăcut să fac parte din acea echipă. Însă a trebuit să iau o decizie în momentul respectiv şi, la un moment dat, această decizie a fost bună pentru mine“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite