Mare surpriză în echipa de Fed Cup! Ilie Năstase o va antrena pe Simona Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Tenis a anunţat, joi, că Ilie Năstase a acceptat să fie noul căpitan-nejucător al echipei de Cupa Federaţiei a României.

"Această mutare face parte din noul plan al FRT de a concentra toate valorile tenisului românesc în jurul acestei echipe, care are şanse reale să revină în Grupa Mondială, şi chiar să câştige Fed Cup", scrie FRT.

Potrivit sursei citate, Alina Cercel-Tecşor rămâne alături de echipă şi va fi antrenor.

Primul meci al României cu Ilie Năstase antrenor-nejucător va avea loc în 2017, la Bucureşti, în 11 şi 12 februarie, cu Belgia. Este partida prin care România poate reveni în postura de a da baraj pentru Grupa Mondială. 

Echipa României e formată din Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru, Sorana Cîrstea, Raluca Olaru sau Andreea Mitu. 

"Iniţiativa a venit din partea fetelor, este normal să fiu la fete, nu puteam eu să fiu la băieţi, ce să caut eu la băieţi? Nici nu mă duceam. Îmi face plăcere că pot să ajut, dar oricum fetele au antrenorii lor, ce altceva să fac eu decât să stau pe scaun şi să le susţin moral? Eu voi sta pe scaun şi, uneori, o să mă mai cert cu vreun arbitru. N-am stat pe gânduri, am acceptat imediat, pentru că am lipsit din peisaj destul de mult. Acum câţiva ani, stăteam mai bine în competiţiile masculine, dar acum lucrurile stau invers" , a declarat Ilie Năstase pentru Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite