Marcatori, gafeuri şi eterne rezerve: ce au făcut internaţionalii români înaintea „dublei“ cu Finlanda şi Feroe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Keşeru
Claudiu Keşeru

A început săptămâna care poate trimite România la un turneu final, după opt ani de aşteptare! Iar Anghel Iordănescu s-a hotărât în privinţa celor pe care se va baza pentru ultimul asalt spre Euro 2016.

Lotul convocat pentru ultimele două partide din preliminarii, cele cu Finlanda (joi, ora 21.45) şi cu Insulele Feroe (duminică, ora 19.00) include 16 stranieri. „Adevărul“ a analizat evoluţiile acestora la echipele lor de club în weekend.

Costel Pantilimon – Titular pentru a 8-a oară în 8 etape la Sunderland, portarul de 28 de ani a greşit şi Sunderland, penultimul loc în Premier League, a ratat şansa primei victorii a sezonului. La scorul de 2-1 cu West Ham, portarul român a respins în faţă un şut de la 25 metri, iar Payet a egalat, stabilind scorul final: 2-2. După acest rezultat, antrenorul Dick Advocaat a demisionat de la Sunderland.

Ciprian Tătăruşanu - A fost titular şi integralist, la fel ca în precdentele şase runde, la Fiorentina. Formaţia „viola“ a învins, acasă, Atalanta (3-0) şi a revenit pe primul loc în Serie A.

Vlad Chiricheş - Titular şi integralist, joi, în Liga Europa, stoperul român a revenit pe banca de rezerve şi a rămas acolo în victoria cu Milan (4-0). De altfel, Chiricheş n-a mai fost folosit în Serie A de la 13 septembrie, de la 2-2 cu Empoli. De atunci, au trecut patru etape, iar Chiricheş a rămas de fiecare dată pe bancă.

Alex Măţel – A fost titular şi integralist la Dinamo Zagreb, care a remizat, în deplasare, cu  Inter Zapresic, scor 2-2. În 12 etape la liderul din Croaţia, Măţel a jucat în şase runde, fiind titular în cinci partide. El a reuşit şi un gol până acum.

Dragoş Grigore – Titular şi integralist la Al-Sailiya, care a pierdut din nou, pentru a treia oară în patru etape, scor 0-2 cu Lekhwiya. În cele trei partide în care l-a avut pe Grigore pe teren, Al-Sailiya a încasat şapte goluri, fără să înscrie vreunul.

Cosmin Moţi – Ca de obicei, titular şi integralist la Ludogoreţ, care a remizat, acasă, cu Cherno More, scor 1-1.

Răzvan Raţ – A fost titular şi integralist la Rayo Vallecano, învinsă pe teren propriu de Betis, scor 0-2. Raţ a bifat toate minutele în ultimele patru jocuri ale celor de la Rayo Vallecano.

Mihai Pintilii – A fost titular şi integralist la Hapoel Tel Aviv, care a remizat, în deplasare, cu Hapoel Kfar Saba, scor 1-1.

Andrei Prepeliţă – A fost titular şi integralist la Ludogoreţ, aşa cum s-a întâmplat şi în precedentele două jocuri de campionat. Până acum, Prepeliţă a evoluat în şapte din cele 11 partide din prima ligă pentru Ludogoreţ, fără să marcheze.

Ovidiu Hoban – A fost titular la Hapoel Beer Sheva care a câştigat, acasă, cu Maccabi Petah Tikva (locul 2), scor 5-2. Hoban a avut o bară, iar echipa sa se află pe locul 3, la trei puncte de liderul Maccabi Tel Aviv.

Lucian Sânmărtean – N-a mai jucat la Al-Ittihad de la 19 septembrie, deoarece întrecerea internă a luat o pauză în Arabia Saudită pentru meciurile echipei naţionale.

Gabi Torje – A fost titular şi integralist la Osmanlispor, care a fost învinsă, în deplasare, de Gaziantepspor, scor 1-2. Torje a fost titular în toate cele şapte runde de până acum, reuşind şi două goluri pentru ocupanta locului 5 în prima ligă turcă.

Alex Maxim – Titularizat pentru a doua oară în primele opt etape la Stuttgart, ultimul loc în Bundesliga, Maxim a rămas pe teren până în minutul 63, atunci când a fost înlocuit de Kliment. Acesta a marcat la un minut de la intrarea sa pe teren, iar Hoffenheim – Stuttgart s-a terminat 2-2.

Bogdan Stancu – Titular pentru a patra oară în şapte etape la Genclerbirligi (locul 13 din 18 în prima ligă turcă), Stancu a bifat toate minutele. N-a înscris, însă a oferit o pasă de gol pentru El Kabir, iar Genclerbirligi a învins Kayserispor cu 2-0. În acest început de campionat, „Motanul“ n-a punctat, deocamdată, pentru formaţia turcă.

Claudiu Keşeru – Titular şi integralist la Ludogoreţ, a înscris singurul gol al campioanei Bulgariei în remiza cu Cherno More (1-1). Keşeru are cinci goluri în şase etape şi e cel mai bun marcator din Bulgaria.

Florin Andone – A fost titular şi integralist la Cordoba (locul 4 din 22 în liga secundă spaniolă) care s-a impus, acasă, 1-0 cu Athletic Club II. Andone a obţinut penalty-ul din care s-a marcat singurul gol al meciului şi a avut mai multe faze periculoase la poarta oaspeţilor. Andone a fost titular în şase din cele şapte etape scurse până acum şi a înscris o dată pentru formaţia sa.

 2

stranieri
care s-au aflat în lot pentru partidele cu Ungaria şi Grecia n-au mai fost convocaţi acum: Goian (Asteras) şi Latovlevici (Genclerbirligi).

 
Lotul convocat pentru „dubla“ cu Finlanda şi Feroe

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung jr (Astra)

Fundaşi: Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (Napoli), Dragoş Grigore (Al-Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogoreţ), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), Valerică Găman (Astra), Paul Papp (Steaua)

Mijlocaşi: Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Andrei Prepeliţă (Ludogoreţ), Ovidiu Hoban (Hapoel Beţer Sheva), Lucian Sânmărtean (Al-Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (Stuttgart), Alex Chipciu (Steaua), Adi Popa (Steaua), Constantin Budescu (Astra)

Atacanţi: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra)

 
„Dodel“, ignorat din nou

Pentru a doua acţiune consecutivă a naţionalei, Iordănescu l-a inclus pe Cristi Tănase (Tianjin Teda) în lista lărgită a stranierilor, însă l-a tăiat de pe lista finală. De fiecare dată, Tănase a venit din China până în România, în speranţa că va fi păstrat de „General“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite