Marcator la 14 ani! Cel mai tânăr fotbalist din istoria FCSB a înscris la primul meci pentru echipa roş-albaştrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Dică a decis să menajeze 17 jucători de la prima echipă pentru meciul de Cupă cu Sănătatea Cluj, astfel că în lotul FCSB pentru meciul cu Sănătatea Cluj şi-au făcut loc şi cinci jucători de la echipa a doua.

Între ei s-a aflat şi ianis Stoica, fiul fostului stelist Pompiliu Stoica, care a debutat pentru roş-albaştri în minutul 60 al partidei din Ardeal. Ianis va împlini 15 ani pe 9 decembrie, dar asta nu l-a împiedicat să facă un meci foarte bun. A dat o centrare perfectă pe care Amorim a irosit-o, iar în al doilea minut de prelungiri a marcat din faţa porţii ultimul gol al echipei sale. Un debut cum nu se putea mai fericit pentru puştiul care este şi component al echipei naţionale Under 17 a României şi care a devenit cel mai tânăr fotbalist din istoria FCSB. Ianis Stoica este al treilea cel mai tânăr debutant din istoria României, la 14 ani, 10 luni şi 23 de zile, după Roberto Mălăele, la 14 ani, 6 luni şi 26 de zile (CSM Reşiţa - FC Viitorul 2-4), care a debutat tot miercuri şi Nicolae Dobrin: 14 ani, 10 luni şi 5 zile (Ştiinţa Cluj -Dinamo Piteşti 5-1 / 01.07.1962).
Vizibil emoţionat, la final, Ianis, care evident a fost felicitat şi îmbrăţişat de toată lumea, a dat o declaraţie memorabilă. “A fost incredibil, mi s-au înmuiat picioarele când am fost chemat de la încălzire; cred că o să scriu o carte despre acest meci", a spus copilul, continuând apoi: "Acest debut şi acest gol au venit în urma muncii mele. De 8 ani fac fotbal, toată viaţa mi-am dedicat-o acestui sport. Fac şi câte două antrenamente pe zi. Mi-a explicat tata cât de greu e să porţi tricoul Stelei. Şi la antrenament mi-e greu să îl port. Să vină Alibec şi să îmi spună "salut" e mare lucru la 14 ani. Ştiam de duminică faptul că voi fi în lot, acest lucru mi-a dat multă încredere”. Întrebat despre diferenţele şi asemănările cu tatăl său, puştiul minune al FCSB a punctat: "Eu am mai multă forţă, el avea mai multă viteză. Eu sunt şi înalt, plec în forţă. Cred că acest lucru mă ajută foarte mult".
Pompiliu Stoica (41 de ani, 8 selecţii pentru echipa naţională) a jucat la Steaua în intervalul 2000-2004, unde a venit de la Astra, consacrându-se ca fundaş stânga. Ulterior, el a jucat cinci ani în Rusia, unul în Cipru şi ultimele trei sezoane din carieră şi le-a petrecut la Petrolul. Prezent la meci, Stoica senior şi-a îndemnat fiul să fie cu picioarele pe pământ. "M-am simţit fericit şi împlinit după multă muncă. Eu cred că rezultatele în timp se vor vedea. I-am zis să respecte ce i-a spus antrenorul şi să vină şi el cu ceva în plus.  Trebuie să muncească foarte mult în continuare pentru a ajunge fotbalist. Motivaţie mai mare decât să debutezi la o asemenea vârstă cu gol nu există. Eu cred că va avea şi mai multă încredere", a declarat fostul stelist.

Remarcat de Marca
Vestea debutului lui Ianis a ajuns până în Spania, acolo unde publicaţia Marca i-a acordat câteva rânduri tânărului fotbalist.Celebrul cotidian spaniol a scris: "Ianis Stoica, în vârstă de 14 ani, a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Stelei Bucureşti, acum cunoscută că FCSB. Debutul a fost într-un meci de cupă împotriva Sănătăţii Cluj, din Liga 3. Ianis e fiul lui Pompiliu Stoica, fost internaţional român care a jucat patru sezoane la Steaua Bucureşti. Ianis a intrat în minutul 60, când petrecerea era în toi şi a marcat golul de 6-1".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite