Lumea a fost paralizată de coronavirus, însă un stat european tocmai a dat drumul la fotbal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandemia a oprit viaţa normală şi, când această stare de incertitudine persistă, avem şi o ţară unde viaţa merge înainte, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat!

Cu 192 de cazuri confirmate de coronavirus până joi, Turcia a fost printre puţinele ţări afiliate la UEFA care a refuzat să-şi oprească întrecerea fotbalistică. Ultimele partide din prima ligă s-au disputat chiar la 17 martie. Joi însă, autorităţile au anunţat suspendarea campionatului, până când situaţia creată de coronavirus va fi ţinută sub control.

De asemenea, campionatele importante ale Europei, Anglia, Germania, Italia, Spania şi Franţa au convenit că întrecerile din aceste ţări să fie reluate, undeva în luna mai. Asta în condiţiile în care Premier League anunţase că meciurile se vor juca, din nou, începând cu 4 aprilie. Acest scenariu are însă şanse minime, după ultimele evenimente. „Suntem uniţi în angajamentul nostru pentru a găsi soluţii de a relua sezonul de fotbal 2019-2020 şi asigurăm toate cluburile din ţară şi din Europa că meciurile din campionate şi cupe se vor juca pe cât de repede posibil. Am sprijinit colectiv UEFA pentru amânarea Euro 2020, pentru a crea spaţiu în calendar pentru desfăşurarea meciurilor din campionate şi cupe“, se arată într-un comunicat semnat de şefii din La Liga, Premier League, Ligue 1, Serie A şi Bundesliga.

Un alt campionat important care, deocamdată, s-a oprit a fost cel din Rusia, ultimele partide având loc la 16 martie. În schimb, în mijlocul acestei nebunii, prima ligă din Belarus a pornit la drum, începând de joi!

În Belarus, pandemia n-a fost considerată niciodată o ameninţare. De altfel, potrivit gsp.ro, preşedintele ţării, Alexander Lukaşenko, a avut un mesaj de încurajare pentru conaţionalii săi: „Vă recomand să faceţi o saună, să beţi multă vodcă şi să munciţi din greu, în acest mod o să ucideţi virusul din organism“.

51 de cazuri confirmate sunt până în acest moment în Belarus, ţară în care nu s-a înregistrat niciun deces din cauza pandemiei.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite