Liverpool, zbor spre titlu. Cuvintele cu care şi-a motivat Rodgers elevii, înainte de meciul cu Norwich

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei etape înainte de final, Liverpool e lider, cu 80 de puncte, cinci peste Chelsea şi nouă în faţa lui City (care joacă în această aseară cu West Bromwich şi mai are o restanţă).

Săptămâna trecută a fost una excelentă pentru fanii lui Liverpool. Asta pentru că favoriţii au primit un sprijin neaşteptat în lupta pentru un titlu istoric, primul după 24 de ani. 

„Lanterna roşie“ Sunderland, ca şi condamnată la retrogradare, a reuşit un egal la Manchester, cu City, scor 2-2, miercuri, iar sâmbătă a învins-o pe Chelsea, scor 2-1, chiar pe „Stamford Bridge“

Şi cine a marcat penalty-ul decisiv, din minutul 82, care i-a adus lui Jose Mourinho prima înfrângere în campionat, pe teren propriu, în două mandate la Chelsea, după 78 de meciuri? Atacantul italian Fabio Borini, un jucător împrumutat la Sunderland de la Liverpool ! 

„Cormoranii“ au mulţumit, şi-au văzut apoi de treabă duminică, la Norwich, scor 3-2, a 11-a victorie consecutivă şi s-au distanţat în clasament. 

Titlul, unul cu numărul 19 pe el, poate fi pierdut doar de Liverpool, în acest moment. Roş-albii mai au un singur meci dificil, cu Chelsea, dar e pe „Anfield“ şi, în noul context, îşi permit chiar şi o înfrângere. 

Discurs motivaţional cu Hillsborough

Brendan Rodgers (41 de ani), nord-irlandezul care face minuni la Liverpool din 2012, a dezvăluit cum şi-a motivat elevii înainte de partida de la Norwich. Cea care putea acţiona ca un bumerang: să o ajute pe Liverpool, care ar fi urmat să se distanţeze în clasament faţă de Chelsea şi City, sau să o sufoce, din cauza presiunii şi a mizei. 

Inspiraţia pentru Rodgers a venit din cuvintele spuse de Margaret Aspinall, o femeie care şi-a pierdut un fiu în tragedia de la Hillsborough, din 1989, când au murit 96 de fani ai lui Liverpool. Margaret a ţinut un discurs săptămâna trecută, pe „Anfield“, la comemorarea a 25 de ani de la dureroasele evenimente. 

A vorbit şi despre stres, care poate fi dificil, de cele mai multe ori, dar îţi oferă şi o determinare fantastică de a lupta. Acele cuvinte le-am scris pe foi de hârtie pe care le-am dat jucătorilor înainte de meci. Apoi le-am afişat şi în vestiar. Suntem o echipă unită în acest moment, şi toţi luptăm pentru ţelul final, titlul“, a dezvăluit Rodgers. 

punte e obligată Liverpool să câştige din următoarele trei meciuri (Chelsea, Crystal Palace şi Newcastle) pentru a fi sigură de câştigarea titlului

30 de goluri are Luis Suarez, liderul clasamentului golgheterilor în Anglia, în 30 de meciuri jucate. Îl urmează coechipierul său din avanposturile lui Liverpool, Sturridge, cu 20 de reuşite în 26 de partide

United, în afara Europei

Dacă Liverpool se pregăteşte pe câştigarea primului campionat din 1990 încoace, ironia face ca marea rivală, Manchester United, să cunoască chiar cel mai dezastruos sezon din ultimii 24 de ani, fiind foarte aproape să rateze cupele europene! 

Şi cine i-a dat o lovitură serioasă lui Moyes, succesorul lui Ferguson? Chiar Everton, fosta sa echipă, care duminică a învins-o pe United cu 2-0. 

A fost a 11-a înfrângere a lui United în acest sezon, o contraperformanţă pe care echipa din Manchester n-a mai bifat-o tot din sezon 1989-1990! Iar eşecul cu Everton a confirmat, matematic, faptul că „diavolii“ nu vor juca, în premieră după 18 ani consecutivi, în Liga Campionilor. Dacă nu încheie pe 6, United va rata şi Liga Europa. 

Citeşte şi 

Două decenii şi jumătate de la tragedia fotbalului englez, când 96 de spectatori au murit călcaţi în picioare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite