Anghel Iordănescu, înaintea confruntării cu Ungaria de vineri: "Jucătorii noştri sunt rezerve la echipe mici din Europa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu FOTO Mediafax
Anghel Iordănescu FOTO Mediafax

Selecţionerul Anghel Iordănescu a vorbit despre meciul cu Ungaria, care va avea loc vineri la Budapesta, de la ora 21.45.

La conferinţa de presă mai participă Adi Popa, Costel Pantilimon, Constantin Budescu şi Claudiu Keşeru

Partida dintre Ungaria şi România contează pentru calificarea la EURO 2016 şi e urmattă de jocul dintre România şi Grecia, luni, de la ora 21.45

Anghel Ioddănescu: Sunt cele mai importante meciuri ale naţionalei, ţinând cont de situaţia din grupă şi de perspectivele pe care le avem. Stafful tehnic al echipei naţionale a avut săptămâni grele înaintea acestor confruntări. Traversăm o perioadă delicată, de la ultimul nostru joc, cel cu Irlanda, din lotul naţional lipsesc nouă jucători importanţi. Pentru această dublă au venit alţi 7 jucători, care în ultima vreme nu au mai fost la naţională. 

Problemele au plecat de la mai multe cauze obiective. Vorbim de situaţia delicată prin care trec cluburile noastre şi regret că echipele noastre au fost eliminate din Europa. 

Chiar dacă suntem pe locul 7 în clasamentul FIFA, acest loc nu reflectă situaţia exactă a fotbalului nostru. 

M-aş referi şi la situaţia delicată a jucătorilor din străinătate. La un moment dat, aveam 9 jucători care nu aveau contracte. Avem 18 jucători convocaţi din străinătate, niciodată nu a fost o aşa mare diferenţă între cei de afară şi cei din competiţia internă. Dintre aceştia, foarte puţini evoluează la cluburi improtante. Înainte aveam jucători titulari la echipe mari, acum avem jucători rezerve la echipe meci. 

În ciuda acestor probleme, sunt încrezător şi ştiu că fotbalul românesc trebuie să se califice la Campionatul European. 

Am spus-o întotdeauna şi o repet, porţile naţionalei sunt deschise pentru toţi jucătorii care pot şi doresc să ajute echipa naţională. Evident, că am nişte principii la care ţin. Ne ducem la Budapesta să jucăm fotbal şi să obţinem un rezultat bun. Nu ne ducem să facem un joc de ciupeală şi indiferent de situaţia prin care trecem echipa naţională va încerca să joace fotbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite