A fost lansată Fracas, mingea oficială pentru etapele finale ale EURO 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adidas a lansat astazi Fracas, mingea oficiala pentru etapele finale ale UEFA EURO 2016, minge care va decide cine concurează şi, în cele din urmă, cine câştigă competiţia finală din 10 iulie.

Unele dintre cele mai mari personalitati ale Parisului din muzica, cultura populara si moda au fost contactate de adidas pentru a contribui la denumirea mingii. Numele – care din franceza se traduce galagie (clamour) – a fost ales pentru a inlatura incertitudinea si a creste ritmul jocurilor din etapele finale, in care se castiga sau se pleaca acasa. Imprevizibilitatea etapelor finale ale unui turneu major este, de asemenea, surprinsa in designul Fracas prin explozia de rosu si negru.

Sam Handy, vice presedintele de design, a declarat: „Pentru Fracas, ne-am dorit sa fim indrazneti cu directia noastra de design si sa cream ceva care sa incorporeze emotiile resimtite in timpul etapelor finale ale turneului de fotbal. La Beau Jeu a fost vorba de fotbal tactic, a face ceea ce trebuia sa faci pentru a ajunge la etapele finale. Fracas are un design mai perturbator. Reprezinta zgomotul multimii si emotiile din jurul mentalitatii de pe teren, castigatorul ia totul.”.

Structura pe care o au la baza atat Fracas, cat si Beau Jeu, a fost dezvoltata aproape 18 luni si contine cele mai bune elemente din Brazuca, mingea oficiala a Campionatului Mondial FIFA, inclusiv formatul inovator.

Cele doua mingi, care impreuna vor decide castigatorii EURO 2016, contin structuri imbunatatite de suprafata si de blocare, oferind aderenta imbunatatita si vizibilitate mai buna. in timpul acestui proces de dezvoltare, ambele mingi au fost testate in mod independent de catre jucatori de top precum Gareth Bale si Iker Casillas.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite