Leonard Doroftei reaprinde un conflict vechi de câţiva ani: „Cum să-l ridici pe Bute la valoarea mea?!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doroftei este un aprig contestatar al lui Lucian Bute
Doroftei este un aprig contestatar al lui Lucian Bute

Războiul dintre Lucian Bute şi Leonard Dorotfei cunoaşte un nou episod. Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Box îl acuză pe Bute că şi-a construit cariera luptând cu boxeri anonimi, situaţie care vorbeşte de la sine despre valoarea fostului campion mondial la categoria IBF.

Doroftei nu se dezminte şi pune la îndoială, aşa cum a mai făcut-o până acum, în repetate rânduri, valoarea lui Lucian Bute. Mai mult decât atât, preşedintele FR Box consideră că nu există termen de comaparaţie între el şi pugilistul din Pechea. 

"Îmi pare rău să văd unde a ajuns. La amatori n-a avut nicio performanţă. Bute a fost băiat bun, n-a bătut pe nimeni. Cum să-l ridici pe Bute la valoarea mea? Eu m-am bătut cu toţi în America, am reuşit pe pumnii mei! Eu am făcut istorie în box! Lucian a intrat în cuşca leilor abia după meciul cu Froch. Eu mă bat şi acum în meciuri precum cele pe care le-a avut Lucian!", a spus Doroftei la Sport.ro.

"Moşu" îl critică pe Bute pentru tactica adoptată în duelurile cu Carl Froch şi Jean Pascal, care au semnat decăderea boxerului român. "Ce face el bazaconiile alea sunt bune, dar dacă nu ştii să te mişti. Pe Froch a vrut să-l contreze. Tu, Bute? Cum să-l contrezi tu pe Froch? Trebuia să fii în continuă mişcare în jurul ringului. Antrenorul lui este limitat, ce să-l înveţe?", a mai spus Doroftei.

Lucian Bute a pierdut pe 18 ianuarie meciul cu Jean Pascal disputat la Montreal în limitele categoriei semi-grea. După acest eşec, mulţi au afirmat că Bute ar trebui să se retragă din activitate. Cea mai cumplită înfrângere suferită de român datează din luna mai 2012, atunci când Carl Froch l-a bătut crunt pe sportivul nostru, luându-i centura de campion mondial IBF.

Ipoteză nefericită: „Cariera lui Lucian Bute este aproape terminată!“

Oficial al Federaţiei Române de Box: „Lucian Bute trebuia să se retragă de anul trecut. Se va compromite“

Lucian Bute, trădat şi de propriul antrenor: „Eu am mândria mea. Credibilitatea lui este la pământ“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite